Haberler

Bozüyük'te Türkçülük Şöleni

Bozüyük Türk Ocağı ve Kurt Köylüler Derneği'nin Düzenlediği 3 Mayıs Türkçülük Şöleni İlgi Gördü.

Bozüyük Türk Ocağı ve Kurt Köylüler Derneği'nin düzenlediği 3 Mayıs Türkçülük Şöleni ilgi gördü.

Belediye Düğün Salonu'nda iki bölüm olarak gerçekleşen şölenin ilk bölümü saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından folklor ekipleri ve mehter takımının gösterisiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Kurt Köylüler Derneği Başkanı Hüseyin Erol, Türkçülük Şöleni'ne sahip çıkan Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu ve Bozüyük halkına teşekkür etti. Şölende söz alan Başkan Berberoğlu da, Türk milletinin şanlı geçmişine vurgu yaparak Türkiye'nin 2023 yılında dünyada tekrar söz sahibi olarak tarihteki gücüne ulaşacağını söyledi.

Bozüyük Türk Ocağı Başkanı Abdullah Devlez de, Türk milliyetçiliğinin çekinilmesi gereken değil, aksine gurur duyulacak bir hadise olduğunu belirtti. Daha sonra söz alan Gazi Üniversitesi Tarih Profesörü Mehmet Şahingöz, "Küresel Güçlerin Hedefindeki Kavram: Türk Milliyetçiliği " konulu konferans kapsamında Türk milliyetçiliğinin tarihi sürecinden bahsetti. Şahingöz, geçmişte yaşanan tarihi olaylardan ders alıp geleceğimize yön vermemiz gerektiğini söyledi. Şölen, Bozüyük Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit'in Prof. Mehmet Şahingöz'e Osmanlı tuğrası takdim etmesiyle son buldu.

(MŞ)

04.05.2007 18:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title