Haberler

Bozüyük'te Polislerden Karbonmonoksit Uyarısı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde polisler, dağıttıkları broşürlerle karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde polisler, dağıttıkları broşürlerle karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Yediler Mahallesi'nde soba ile ısınan aileleri tespit ederek, karbonmonoksit zehirlenmeleriyle alakalı çeşitli bilgilerin yer aldığı broşürleri dağıtarak bilgilendirme yaptı.

Polislerin dağıttıkları broşürlerde, karbonmonoksit gazının sadece öldürmekle kalmayıp uzun vadede Nevrolojik hastalıklara, kısa vadede ise solunum zorluğu, yorgunluk, halsizlik ve iştahsızlığa neden olabileceği belirtilirken, yüksek seviyedeki karbonmonoksit gazının insanı 3 dakikada komaya sokabileceğine ve 10 dakikada öldürebileceğine dikkat çekildi.

Kış aylarına girilmesiyle birlikte soba ve ısıtıcıların sürekli kontrol edilmesi gerektiği ifade edilen broşürlerde, soba ile ısınan ailelerin karbonmonoksit gazından korunmak için evlerine uyarıcı detektörler taktırması gerektiği de bildirildi.

Vatandaşlar, polisler yaptığı bilgilendirme çalışmasından ötürü memnun olduklarını dile getirdiler.

(KÇ-

10.12.2012 11: 06: 37

TSI

NNNN - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilecik Bozüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title