Haberler

Bozüyük'te 'Ceviz budama' etkinliği düzenledi

Bilecik Valiliğin öncülüğünde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hayata geçirilen Ceviz Üretimini Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, Bozüyük ilçesinde 'Ceviz budama' etkinliği düzenlendi.

Bilecik Valiliğin öncülüğünde, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce hayata geçirilen Ceviz Üretimini Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, Bozüyük ilçesinde 'Ceviz budama' etkinliği düzenlendi.

Merkez Çarşı Mahallesinde bulunan Ahmet Arslan'a ait ceviz bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Bilecik Valisi Bilal Şentürk; tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi ve kalkındırılması için yürütülen çalışmalara tarımla alakalı tüm kesimlerin emek verdiğini belirterek, 215 bin aşılı, sertifikalı ceviz fidanını toprakla buluşturduklarını hatırlattı.

"Fidanları dikmek kadar, onların bakımını sağlamak da önemli"

Fidanların verimli hale getirilmesi ve yüksek gelir elde edilebilmesi konusunda projenin ikinci aşaması olan bakım sürecinin de önemli olduğunu belirten Vali Şentürk, "Fidanları dikmek kadar, onların usulüne uygun bakımını sağlamak da önemli. Ancak o zaman yüksek verim elde edilebilir ve milli servet olan değerlerden layıkıyla yararlanılabilir. Bozüyük ilçemizde 112 çiftçiye 5 bin 461 fidan dağıttık. 340 dekarlık alana diktiğimiz fidanlardan 10 yıl içerisinde yüksek verim elde etmeyi ümit ediyoruz. Bozüyük'ün de özellikle tarımsal potansiyeli çok yüksek. Köylerinde çok geniş tarım alanları var. Yem bitkisi üretebileceğimiz alanlar var, bunların da geliştirilmesini arzu ediyoruz. Ceviz, Bilecik'in marka değeri olan bir ürün ama onun yanında farklı ürünlerle her köyün kendine özgü potansiyelinin en üst seviyede harekete geçirebilecek çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu topraklar, düşmana en önemli darbelerin vurulduğu topraklar ve bize birer emanet."

Ayrıca Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş ise, 2019 yılı içerisinde 200 bin dekar alanda 215 bin cevizi toprakla buluşturarak, çiftçinin gelir seviyesini yükseltmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Öte yandan gerçekleştirilen konuşmaların ardından İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Ziraat Teknikeri İlyas Balı tarafından katılımcılara budama teknikleri ve bakımı hakkında eğitim verildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bilecik Bozüyük Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title