Haberler

"Bozok Bereket Kervanı" ilk iftarını verdi -

Yozgat Valiliği ve Belediyesinin hazırladığı, ramazan ayı boyunca il merkezinde ve ilçelerde kamu ve sivil kurumların yöneticileri ile vatandaşları iftar sofrasında buluşturacak "Bozok Bereket Kervanı" il merkezinde 4 bin kişiyi iftar verdi.

Yozgat Valiliği ve Belediyesinin hazırladığı, ramazan ayı boyunca il merkezinde ve ilçelerde kamu ve sivil kurumların yöneticileri ile vatandaşları iftar sofrasında buluşturacak "Bozok Bereket Kervanı" il merkezinde 4 bin kişiyi iftar verdi.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Cumhuriyet Meydanı'nda verilen iftar yemeği sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, rahmet ve bereket ayı ramazanın maneviyatını paylaşmak ve bereketinden faydalanmak için Yozgatlıları bu yıl da Bozok Bereket Kervanı sayesinde aynı sofrada buluşturacaklarını söyledi.

Geçen yıl yola çıkan kervanın gittiği 13 ilçe ve 6 merkez mahallede sevgi ve muhabbetle karşılandığını belirten Vali Yazıcı, devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneklerinin sergilendiği iftar sofrasında geçen yıl yaklaşık 50 bin kişiyi buluşturduklarını kaydetti.

Bir gezici tır ile 6 araçtan oluşan kervan, Yozgat merkez ile ilçelerde 19 kez konaklayacağını ifade eden Yazıcı, şunları söyledi:

"Kervanımızda yemek sırası olmayacak. Herkesin masasında yemekler hazır olacak. Alanda Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz vatandaşlarımıza ilahi dinletisi sunacak. Ramazan eğlencelerimize yine yer veriyoruz. Yozgatlı tiyatro sanatçısı arkadaşlarımızın da kültürel ve sanatsal etkinlikleri olacak."

İlçelerde de programlar ve toplantılar yapacaklarını vurgulayan Yazıcı, "Belediye Başkanımız Kazım Arslan Bey ile ilçelerimizde vatandaşlarımızla bir araya gelerek iftar soframıza davet edeceğiz. Yozgat'tan ilçelerimize gidecek daire müdürlerimiz de esnafı ziyaret edecek, kurumlarıyla ilgili bilgi verecek ve sofraya davet edecek. Projenin en büyük amacı, kardeşliğimizi tesis etmek ve güçlendirmek" dedi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan ise, Bozok Bereket Kervanı Projesi'nin her kelimesinin büyük anlamlar taşıdığını söyledi.

"Gönül sofrasında sizlerle" sloganıyla projeyi başlattıklarını anlatan Arslan, "İlçelerimiz ve Yozgat merkez arasında biraz kopukluk var. Hem bu kopukluğun giderilmesi hem de ilçelerimizin merkezle kaynaşmasını amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Arslan, alanda verilen iftara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, kervanın ilk günde yaklaşık 4 bin kişiye iftar yemeği verdiği söyledi

-"Bozok Bereket Kervanı"

Kaynak: AA / Güncel

Kazım Arslan Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title