Haberler

Bozkırın Ortasında Mandalina ve Portakal Yetişti

Bozkırın tam ortası Eskişehir'de mandalina ve portakal yetişti.

Daha çok sıcak iklimlerde yetişen mandalina ve portakal, soğuk iklime sahip Eskişehir'de de yetişti. Sarıcakaya ilçesinde bahçelere atılan çekirdeklerden dolayı büyüyen mandalina ve portakal ağaçları, meyve de veriyor. Görenlerin şaşkınlığını gizleyemediği olayda, Eskişehir'de yetişen meyveler tat olarak Akdeniz Bölgesini de aratmıyor. İlçe sakinleri ise her sene yetişen mandalina ve portakaldan tattıklarını, Akdeniz'de yetişen meyveler ile aralarında bir fark bulamadıklarını dile getiriyor.

"Herkes merak edip gelip bakıyor"

Portakal ağacının sahibi Hafize İsla, ağacın kendiliğinden bittiğini anlattı. Ağacı merak edip gelenlerin olduğunu ifade eden İsla, "Bu ağaç kendiliğinden bitti. Her sene meyve yapıyor. Bu sene biraz soğuklar dokunduğu için boyutları küçük oldu. Kendi ihtiyacımızı karşılıyoruz. Burası da aslında Antalya'yı andırıyor. Memleketimiz sıcak ve güzel. Herkes 'olmaz' diyordu. Oldu ve herkes merak edip gelip bakıyor. Mandalina ve limon da oluyor. Yani hepsi var. Karadeniz hurması da yetişiyor. Biz bu ağaç için bir emek harcamadık. Olan meyveleri kendimiz yiyoruz. Komşularımıza dağıtıyoruz. Satma amacımız yok" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sarıcakaya Eskişehir Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title