Haberler

Bozkır ve Üçpınar Grup Suyu 53 Yerleşim Yerine Hayat Oluyor

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, su azlığı ve sağlıksız su sıkıntısı olan ilçe ve mahallelerde su ihtiyaçlarının aciliyet sırasına göre giderildiğini belirterek, bu çerçevede Bozkır ve Üçpınar'da birbiriyle bağlantılı iki ayrı hatta gerçekleştirilen grup suyu projelerinin Bozkır, Ahırlı, Akören, Hadim ve Çumra ilçelerinde toplam 53 yerleşim merkezini kapsayacak şekilde yürütüldüğünü söyledi.

5 İLÇEDE SU HASRETİ SONA ERİRİYOR

Sarıot Kaynak Hattı'nın üzerinde bulunan Hanpınarı Kaynağı ile bölgede bulunan Gürlevik Kaynağı'nın Bozkır Grup Suyu hattına ilave edildiğini belirten Başkan Akyürek, "İlave kaynaklarla beraber Bozkır ilçemiz ile ona bağlı 31 mahallede, Akören ilçesine bağlı 2 mahallede, Ahırlı ilçesine bağlı 8 mahallede, Çumra ilçesine bağlı 1 mahallede içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanmış olacak" diye konuştu.

ÜÇPINAR GRUP SUYUNDAN 11 YERLEŞİM BİRİMİ FAYDALANACAK

Bozkır ilçesi Üçpınar Mahallesi'nin yaylasında bulunan Ardıçpınarı Kaynağı ile Karabayır Mahallesi'nin yaylasında belirlenen iki ayrı bölgede de drenaj yapılacağını vurgulayan Başkan Akyürek, drenaj yapılan yerden elde edilecek suyun cazibeli olarak şebekeye aktarılacağını, bu kaynaklardan Bozkır ilçesine bağlı 8, Hadim ilçesine bağlı 3 mahallenin yararlanacağını dile getirdi.

2 AYRI GRUP SUYU BÖLGEYE HAYAT VERECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü Bozkır Grup Suyu'ndan Bozkır ilçesi ile ona bağlı Çağlayan, Dereköy, Harmanpınar, Hisarlık, Karacahisar, Akçapınar, Karacaardıç, Bozdam, Sazlı, Bağyurdu, Kayapınar, Tarlabaşı, Yalnızca, Baybağan, Tepelice, Tepearası, Küçükhisarlık, Yazdamı, Ulupınar, Aydınkışla, Kuşça, Yelbeği, Işıklar, Ayvalıca, Kildere, Sarıoğlan, Koçaş, Boyalı, Kuzören, Kınık, Hacılar mahalleleri; Akören ilçesine bağlı Avdan, Dutlu Mahalleleri; Ahırlı ilçesine bağlı Bademli, Aliçerçi, Erdoğan, Küçüköz, Büyüköz, Karacakuyu, Kayacık, Çiftlik mahalleleri; Çumra ilçesine bağlı Tahtalı Mahallesi yararlanacak.

Üçpınar Grup Suyu'ndan ise, Bozkır ilçesine bağlı Soğucak, Kovanlık, Karabayır, Hacıyunuslar, Üçpınar, Elmaağaç, Söğüt, Dereiçi mahalleleleri ile Hadim ilçesine bağlı Gülvet, Dolhanlar, Bolat mahalleleri yararlanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Üçpınar Bozkır Hadim Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title