Haberler

Bozdağ: Suriyeli Mültecilerin Sayısı 200 Bini Geçti

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye'den Türkiye'ye sığınan mülteci sayısının 200 bini geçtiğini belirti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye'den Türkiye'ye sığınan mülteci sayısının 200 bini geçtiğini belirterek, temennilerinin biran önce yaşanan iç çatışmanın sona ermesi olduğunu söyledi.

Suriyeli mülteciler ile iftar programına katılmak üzere Malatya'ya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Malatya Valisi Vasip Şahin'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Bozdağ, şuan itibariyle Türkiye'de Suriyeli mültecilerin sayısının 200 bini geçtiğini belirterek, Suriye'den Türkiye'ye gelmek isteyenlerin gelişlerini kesinlikle kendilerinin planlamadığını söyledi. Suriye'de yaşanan çatışmalar nedeniyle canını kurtarmak isteyenlerin Türkiye'ye sığındığını ifade eden Bozdağ, her zaman mazlumun ve mağdurun yanında yer aldıklarını söyledi.

Mağdura yardım etmenin geleneklerinde olduğunu belirten Bozdağ, "Dileriz ki Suriye'de bu çatışma dönemi sona erer ve oradaki mazlum ve mağdur halk huzura kavuşur" dedi.

Çözüm süreciyle ilgili görüşlerini de aktaran Bozdağ, "30 yılı aşkındır devam eden terör meselesini sona erdirecek, kanı tamamen durduracak gözyaşını dindirecek ve silahların tamamen bırakılmasını sağlayacak bir sürecin adıdır bu" dedi. Bu sürecin zor bir süreç olduğunu da dile getiren Bozdağ şunları söyledi:

"Bu süreç kolay bir süreç değil. Çünkü çözümden rahatsız olan çok kesimler ve yapılar var. Zira terör uzunca bir süre devam etti ve devam etmesi sırasında da sadece terör olarak kalmadı aynı zamanda da ekonomik bir güce de büründüğünü gördük. Yani PKK sadece bir terör örgütü değil aynı zamanda çıkar amaçlı ekonomik bir suç örgütü özelliği de kazandı. Terörün bu boyutundan beslenenler var. Türkiye'nin zarar görmesini ve zayıflamasını isteyen içerden ve dışarıdan yapılarda var. O yüzden terörün sona ereceği bir iklimin Türkiye'de doğmuş olmasından fevkalade rahatsızlık duyanlar var. Biz hükümet olarak çözüm sürecini başarıya ulaştırma ve Türkiye'nin gündeminden çıkarma konusunda kararlıyız. Bu konuda da ciddi adımlar attık."

Türkiye'de 6 ayı geçen sürede şehit düşen asker veya polisin olmadığını ifade eden Bozdağ, "İnşallah bundan sonraki süreçte de terörle mücadelede en azından şehit düşen askerimiz ve polisimizin olmaması için çabamız sürecektir. İşte silahlar sustu iyi oldu. Terör örgütü mensupları ülkeyi terk etmeye başladı ve terk etti. Türkiye toprakları teröristlerden arındırılmış topraklara dönüşüyor. Buda gayet iyi bir sonuç" dedi.

İstanbul Boğazı'na yapılacak üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim adının verilmesine eleştiriler konusunda da Bozdağ, "Türkiye'de her ismi seven olduğu gibi sevmeyende var. Herkesin üzerinde yüzde yüz mutabık kaldığı isimler olabilir ama bunların sayıları da çok azdır. Boğaz köprüsüne verilen isim Alevi kardeşlerimize karşı yapılmış bir takım hadiseleri müstenit verilmiş bir isim değildir. Çünkü Yavuz Sultan Selim sonuç itibariyle Osmanlı döneminde hizmet etmiş bir devlet adamıdır padişahıdır. Hilafeti ve kutsal emanetleri alıp Osmanlı'ya getirmiş önemli hizmetler yapmış bir isimdir. Hiç kimsenin aklına böyle bir şey gelmemiştir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title