Haberler

Bozdağ: Bir Gün Mutlaka Başkanlık...

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Mardin'de başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye bugün olmasa yarın, yarın olmasa diğer gün bu sistemi (Başkanlık sistemi) tartışa tartışa yoluna devam edecektir. Ama bu sisteme de bir gün geçecektir" dedi.

Bozdağ, Mardin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti il kongresinde yaptığı konuşmada, bazı kesimlerin başkanlık sistemine karşı çıktığını belirtti.

Diktatörlük, sultanlık ve padişahlık geleceğini iddia ederek korku pompalayan kesimler olduğunu bildiren Bozdağ, şöyle konuştu: "Bizim bildiğimiz sultanlar anadan babadan devrederek geliyor. Seçimli bir padişahlık dünyanın neresinde var. Başkanlık sistemine niye geçelim çünkü başkanlık sistemi güçlü ülke oluşturur, güçlü demokrasi oluşturur, hukukun üstünlüğünü daha iyi şekilde temin eder. Bunun için bunu yapalım. Başkanlık

sistemine geçilmiş olsa başkanı kim seçecek?, siz seçeceksiniz. Hangi oyla başkan olacak? yüzde 51 ile başkan olacak.

Yüzde 51 oy alan birisi dikta yönetime gidebilir mi? Halka muhtaç, onun oyuna muhtaç. Yine orada güçlü bir yasama var. Şimdi yasamamız var, hükümet nereden çıkıyor meclisten çıkıyor. AK Parti'nin çoğunluğu var, hükümet AK Parti, peki mecliste kim hakim AK Parti, biz ne dersek o oluyor mecliste, çünkü grubu güçlü olan biziz. Yürütmeye bağlı bir yasama var bugün.

Ama başkanlık sisteminde yasama ayrıdır, yürütmeden bağımsızdır. Yürütme, yasamanın üzerinde tahakküm kuramaz. Yasama da yürütmenin üzerinde tahakküm kuramaz. Çünkü ikisi de birbirinden tam olarak ayrılmıştır. Düşünün ki birini siz başkan seçtiniz, başkan diktacılığa gitmek istedi. Yasama da bütçesini onaylamadı. 1 ay maaşları ödeyemeyecek. Maaşları ödeyemese bir ay hali nice olur onun. Bütçesi olamadan ülke yönetimini yapabilir mi? yapamaz. Çünkü orada güçlü bir millet iradesi etkisi var."

"Başkanlık sistemini müzakere etmemiz lazım"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, bugüne kadar Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel ve Alparslan Türkeş'in başkanlık sistemini istediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Türkiye'nin yönetiminde bulunmuş, Türkiye yönetimine talip olmuş sağda solda partilerin tamamı dünden bugüne başkanlık sistemini istemiş. Ama şimdi Bahçeli başka şey söylüyor. Tabii onlar 9 ışığı unuttukları için 9 ışığın aydınlığında yol yürümeyi unuttukları için dün dediklerinden haberleri yok.

Radikal görüşler, başkanlık sisteminde iktidara gelemezler. Neden. Çünkü yüzde 50,1 radikal görüşü savunan hiçbir partinin başkan adayı kazanamaz. Kim kazanır bunu, milletin sağında solunda nerede olursan olsun milletin değerleri ile kavga etmeyen milletle konuşan, milletle aynı istikamette yürüyenler alır. CHP niye karşı çıkıyor. Çünkü o da diyor ki 'Türkiye'de solun oy potansiyeli belli yüzde 30-35'tir. Bize başkanlık gelmez'. Bütün bunların derdi kendi şahsi çıkarlarıdır.

Ama bizim derdimiz Türkiye'nin Türk milletinin çıkarıdır. O yüzden diyoruz ki gelin şahsi çıkarları bir tarafa bırakıp Türkiye'nin ve Türk milletinin güçlü bir yönetim, istikrarlı bir yönetim, daha demokratik bir yönetim, hesap sorulabilir ve hesap verilebilir bir yönetim, milletin iradesinin her zaman iktidarda kaldığı bir yönetim, her türlü gayri hukuki, gayri ahlaki operasyonlara kapalı bir yönetim istiyorsak o zaman başkanlık sistemini müzakere etmemiz lazım, konuşmamız lazım.

Türkiye bugün olmasa yarın, yarın olmasa diğer gün bu sistemi tartışa tartışa yoluna devam edecektir. Ama bu sisteme de bir gün geçecektir. Ben buna inanıyorum. Çünkü diğer yollar, diğer sistemler çıkmaz sokaktır, milletin aradığı huzuru, güveni, istikrarı ve refahı temin edememiştir, temin etmesi de mümkün gözükmüyor. Ama demek ki; biraz daha yol yürümeye ihtiyaç var. Bu yöne kadar yürünürse yürünsün ne kadar uzarsa uzasın sonu bir gün yine başkanlık sistemine gidecektir diyorum. Öyleyse Türkiye'yi geciktirmenin anlamı yok. Geciktirmek de Türkiye'ye bir başka kötülüktür. Doğru işi doğru zamanda yapmak millete ve ülkemize kazandırır."

Kaynak: AA / Yerel

Bekir Bozdağ Türkiye Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title