Haberler

Boyner, İlk 6 Ayda Zarardan Kara Geçti

Boyner Büyük Mağazacılık'ın, 2006'nın İlk Yarısındaki 1.9 Milyon YTL Zararını 2007'nin İlk Yarısında 8 Milyon YTL Kara Dönüştürdüğü Bildirildi. Şirketin Net Cirosu Önceki Yılın İlk Yarısına Göre Yüzde 15 Artarken, Faiz Öncesi Operasyonel Karlılıkta İse Yüzde 97 Artış Sağlandı.

Boyner Büyük Mağazacılık'ın, 2006'nın ilk yarısındaki 1.9 milyon YTL zararını 2007'nin ilk yarısında 8 milyon YTL kara dönüştürdüğü bildirildi.

Boyner Büyük Mağazacılık 2007 yılının ilk altı ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, şirketin net cirosu önceki yılın ilk yarısına göre yüzde 15 artarken, brüt kar ise ciro artışının üzerinde artarak yüzde 23 büyüdü. Boyner'in faiz öncesi operasyonel karında yüzde 97 artış sağlanırken, satış hacmindeki büyümeye ve bu dönemde halen yüksek seyreden faiz oranlarına rağmen finansman giderlerinin artışı yüzde 14 oldu. Böylelikle şirket 2006'nın ilk yarısındaki 1.9 milyon YTL zararını 2007'nin ilk yarısında 8 milyon YTL kara dönüştürdü.

Boyner Mağazacılık Genel Müdürü Aslı Karadeniz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2007'nin sadece ilk 6 ayında 2006 yılının toplam karını aştıklarının altını çizerek, "2006 sonunda kara geçmek kadar, bundan sonra karlılığın sürdürülebilir bir yapıya kavuştuğunu görmek de bizim için çok önemliydi. İlk yarıda ciro büyümemizin hayli üzerinde bir brüt karlılık yarattık ki bu da sadece satışın değil, satış verimliliğinin de artışı anlamına gelmektedir" dedi. Boyner'in geçen yıl yapılan yüzde 50 sermaye artışı ile güçlenen finansal yapısı ve pozitife dönen faaliyet performansı nedeniyle, 2007'nin ilk yarısında banka kredisi kullanımını da "minimize" ettiğine işaret eden Karadeniz, Boyner'in bu yıl ciddi bir satış alanı büyüme hedefi olduğunu kaydetti. Karadeniz, projelerin ağırlıklı olarak 2007 sonbaharında hayata geçeceğini, buna rağmen Şubat ayında İstanbul'da Prestige Alışveriş Merkezi'nde bir Boyner Casaclub mağazası, şubat ayında Eskişehir Kanatlı Alışveriş Merkezi'nde ve nisan ayında İzmir Balçova Kipa Alışveriş Merkezi'nde birer Boyner mağazası açarak mevcut satış alanlarını şimdiden yüzde 11 büyüttüklerini ifade etti. karadeniz, Boyner'in ikinci yarı yıl planında İstanbul'da 1, Ankara'da 2, Bursa'da 1 ve Balıkesir'de 1 yeni mağaza açılışı daha bulunduğunu sözlerine ekledi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title