Haberler

"Böyle Devam Ederse Korodan Ayrılmamız Kaçınılmaz"

Banvit A.ş Yönetim Kurulu Başkanı Vural Görener, 2006 Yılında, Basketbol Sporu Adına Bazı Hatalı Adımlar Atıldığını Öne Sürerek, 'Basketbol Liginin En Etkili Sponsorlarından Ülker, İstanbul Futbolunun En Güçlü İsimleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile de Sponsorluk Anlaşmaları Yapmayı Başardı. Bu Girişim Sonucu, Üç Büyük Futbol Markası, Basketbol Liginin Tepesine de Oturdu.

Banvit A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Vural Görener, 2006 yılında, basketbol sporu adına bazı hatalı adımlar atıldığını öne sürerek, ''Basketbol liginin en etkili sponsorlarından Ülker, İstanbul futbolunun en güçlü isimleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile de sponsorluk anlaşmaları yapmayı başardı. Bu girişim sonucu, üç büyük futbol markası, basketbol liginin tepesine de oturdu. Eğer sahnenin ön planı sürekli olarak anlı şanlı üç tenora tahsis edilmişse, gerideki koro üyeleri gırtlaklarını yırtarcasına çalışmalarına rağmen sahnenin önlerine çıkma olanaklarının kısıtlanmakta olduğunu görürlerse, eninde sonunda korodan ayrılmaları kaçınılmazdır'' dedi.

Görener, yaptığı açıklamada, 2006 yılına kadar üç büyüklerin futbol dışındaki spor dallarına fazla ilgilerinin olmadığını savunarak, şöyle dedi:

''Bizim futbol takımlarımız Avrupa sahalarında başarı göstermeseler dahi toplumumuzun önemli bir bölümü futbolla yatıyor, futbolla kalkıyor. Futbol deyince de akla sadece ve sadece İstanbul'un üç büyük takımı geliyor. Üçünün de asırlık geçmişleri bulunan üç büyüğümüzün güçleri, son yüzyılda Anadolu'dan tek bir futbol takımının yeşermesine izin vermedi. Diğer yönden futbol ligimiz yıllardır şaibeler altında, Federasyon hem devletle hem bazı kulüplerle sorunlu durumda. Hakemlik kurumu sürekli ithamlarla erozyona uğratılıyor. Basketbol Ligi'ni de futbol kulüplerinin domine etmesiyle aynı hastalıklı ilişkilerin ve gerginlik ortamının bu federasyona sıçraması durumunda basketbolumuzun geleceğinin futbolumuza benzemesinden endişe etmekteyim. Son aylar içinde bazı basketbol maçları sırasında salondaki taşkınlıklar endişelerimin haklılığını kanıtlamaktadır. Basketbol maçlarının yayın hakkını satın almış olan saygın televizyon kanalımız da üç büyüklerle yatıyor üç büyüklerle kalkıyor. Türk Telekom bu yıl son derece başarılı bir performans sergilemekte. 11 maçta 11 galibiyet aldı. Kolay elde edilecek bir başarı değil, ama gelin görün ki, değil arka arkaya 11 galibiyet, ağzınla kuş tutsan dahi TV yayınına giremiyorsun.''

Anadolu'daki basketbol takımlarının da hesap yaptığını, onların da basketbola harcadıkları kaynakların en azından bir bölümünün kendi markalarına, kendi kulüp isimlerine yansımasını beklemelerinin hakları olduğunu belirten Görener, ''Ancak sahnenin ön planı sürekli olarak anlı şanlı üç tenora tahsis edilmişse, gerideki koro üyeleri gırtlaklarını yırtarcasına çalışmalarına rağmen, sahnenin önlerine çıkma olanaklarının kısıtlanmakta olduğunu görürlerse, eninde sonunda korodan ayrılmaları kaçınılmazdır'' diye konuştu.

Ahmet PESEN / BANDIRMA(Balıkesir),(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title