Haberler

Böyle Bakan da Var

İtalya Adalet Bakanı, Programa Katıldı, Sürpriz Yapan Çıplak Danscıya Kızmadı. Şimdi Eşi Hakkında Tutuklama Emri Çıktı Ama O Engellemeye Çalışmadı, İstifa Yolunu Seçti.

İtalya Adalet Bakanı, programa katıldı, sürpriz yapan çıplak danscıya kızmadı. Şimdi eşi hakkında tutuklama emri çıktı ama o engellemeye çalışmadı, istifa yolunu seçti.

İtalya Adalet Bakanı Clemente Mastella, eşi hakkında savcılık makamınca tutuklama emri çıkarılması üzerine, görevinden istifa etmeyi kararlaştırdığını açıkladı.

Bir süre önce eski Başbakan Berlusconi'ye ait Canalle 5 televizyonundaki bir eğlence programına katılan Bakan, kendisine sürpriz yapan çıplak dansçıya hiç kızmadı, 'Bu bir eğlence programı' diyerek 'gereğini yaptı' ve esprilere katılıp herkesi güldürdü. Bu şekilde herkesin takdirini toplayan Bakan Mastella, bu kez de eşi hakkında çıkarılan tutuklama kararını engellemeye çalışmak yerine istifa yolunu seçerek  bir kez daha takdir topladı.

YOLSUZLUK TEŞEBBÜSÜYLE SUÇLANIYOR

İtalya'nın Caserta iline bağlı Santa Maria Capua Verde ilçesindeki Cumhuriyet Savcılığı'nın, Campania Bölge Meclisi Başkanı Sandra Mastella hakkında yolsuzluk ve rüşvet teşebbüsü iddiasıyla, tedbiren evinde gözetim altında tutulma talebinde bulunması, Adalet Bakanı Mastella'nın istifasını da gündeme getirdi.

ÖZGÜR DAVRANABİLMEK İÇİN İSTİFA ETTİ

Savcılığın bu girişimine ilişkin haberin duyurulmasının ardından, Mastella, Meclis'te uzun bir konuşma yaparak, “Havlu atıyorum. Aileme duyduğum sevgi ile iktidar arasındaki seçimde, tercihimi birinciden yana kullanıyorum. Bir insan ve siyasetçi olarak daha özgürce davranabilmek için istifa ediyorum. İtiraf ediyorum ki hayatımda ilk kez korku içerisindeyim. Ancak devlet sorumluluğu gereği, tereddüt etmeksizin istifamı sunuyorum” diye konuştu.

VEDA KONUŞMASI MECLİS'TE ALKIŞLANDI

Karısının asılsız suçlamalara maruz bırakıldığını savunan Mastella, “Eşini savcılığın acımasız ve haksız suçlamalarından koruyamamış, bunu engelleyememiş bir Adalet Bakanı, elbette ki delilleri karartabilecek durumda değildir. Zira bu durumdaki bir bakanın gücü o denli zayıftır ki, makamını bırakmasında da hiçbir beis yoktur” dedi. Mastella'nın konuşması, Meclisteki iktidar ve muhalefet milletvekillerince alkışlarla karşılandı.

TUTUKLAMA KARARINI TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ

Adalet Bakanı Mastella'nın eşinin de, savcılığın kendisi hakkında aldığı kararı basın aracılığıyla öğrendiği belirtildi.

Sandra Mastella, kocasının istifasından sonra, Rainews 24 televizyonuna yaptığı açıklamada, “Hiçbir yolsuzluğum olmamıştır. Bana ulaşmış hiçbir tebligat olmadığı için, özgür bir vatandaş olarak konuşuyorum. Görülen o ki, bu ülkede demokrasi tehlike altında” diye konuştu.

Kocasının istifasından gurur duyduğunu belirten Mastella, hiç kimseden bir korkuları olmadığını sözlerine ekledi.

Sandra Leonarda Mastella, Napoli'nin başkent olduğu Campania bölgesinde Bölge Meclisi Başkanı olarak görev yapıyor.

Santa Maria Capua Verde Savcılığınca hazırlanan iddianamede, başkalarıyla birlikte yolsuzluk ve rüşvet girişiminde bulunmakla suçlanan Sandra Lonarda Mastella'nın, tedbiren zorunlu ikamete tabi kılma suretiyle gözetim altında tutulması isteniyor.

Adalet Bakanı Mastella'nın normalde bugün itibarıyla İtalya'da adalet sisteminin genel durumu hakkında Senato'ya bilgi vermesi gerekiyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title