Haberler

Boydak Kardeşler Yargı Önünde (3)

HACI BOYDAK: "KİMSEYE BASKIMIZ OLMADI"Verilen ara sonrası Mahkeme Başkanı, tutuklu Hacı Boydak'a iddianamede yer alan konularla ilgili sorular yöneltti.

HACI BOYDAK: "KİMSEYE BASKIMIZ OLMADI"

Verilen ara sonrası Mahkeme Başkanı, tutuklu Hacı Boydak'a iddianamede yer alan konularla ilgili sorular yöneltti. FETÖ örgütünün üst düzey mütevelli heyeti yöneticiliğine kabul etmediğini belirten Boydak, Saffet Aslan'a Melikşah Üniversitesine yatırım yapması konusunda baskısının olmadığını ifade ederek, "Kendisi beni ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi yemeğe davet etti. Bize yatırım yapacağını sözu veren kendisidir. Melikşah Üniversitesi, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in imzası ile kurulmuş, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılmıştır" dedi.

İddianamede yer alan ve Kayseri imamı olarak ifade edilen Sıtkı Baş'ı tanıdığını belirten Boydak, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin kardeş şehir projesinde ABD yaptığı ziyarette yer alan 9 kişiden birinin Sıtkı Baş olduğunu söyledi.

Fason firmalara himmet konusunda baskı yapıldığı iddialarını kabul etmediğini söyleyen Hacı Boydak, "Ülke genelinde 11 bin tedarikçimiz var, biz yardım ediciyiz, yardım toplayıcı değiliz" diyerek himmet iddialarını kabul etmediğini belirtti. Hesap hareketlerinin de sorulduğu Boydak ABD'ye gönderilen 2 milyon doları, tekne almak için yatırıldığı, hesap hareketlerinde sadece Kimse Yok mu Derneğine yapılan bağışları kabul ettiğini söyledi. Hacı Boydak, cep telefonu ve hard disk'te yer alan 57 Fethullah Gülen sohbet görüntülerine ise, "Onları Dinlemek Suç mu? Bandrollü ürünler" diye cevap verdi.

MEMDUH BOYDAK'IN SAVUNMASI

Hacı Boydak'ın ardından Boydak Holding eski CEO'su Memduh Boydak savunma yaptı. Avukatı ile zor şartlar altında görüştüğünü ve savunmaya istediği gibi hazırlanamadığını belirten Memduh Boydak, "9 aydır tutukluyum. Tarafıma isnat edilen suçlamaların hiç birini kabul etmiyorum. Soruşturma başladığı tarihte başta TÜSİAD olmak üzere birçok kuruluşta yönetim kurulu üyesi idim. Benim ve 5 çocuğumun terör ile ilişkilendirilmesi abesle iştigaldir. Biz, FETÖ terör örgütünün üyesi değiliz. Soruşturma aşamasında hayırlarımıza hiç değinilmemiştir. Bizler hayırsever aile olarak biliniriz, yapılan hayırların hepsi Allah rızası için yapılmıştır. İşletmelerimizde 1 kuruş kayıt dışı işimiz yok. Son 20 yılda en çok yatırım yapan, kurumlar vergisi ödeyen işletmeyiz" diyerek gözyaşı döktü.

İddianame de yer alan sosyal medya paylaşımları ile ilgili de savunma yapan Memduh Boydak, " Bazı paylaşımlarım ekonomik düşünceden kaynaklıdır. İktidar partisinin her şeyi doğru yaptığını söylemem mümkün değildir, eleştirilerimle ilgili bir tek tweet attığımı bulamazsınız. Benim 12 Nisan'da kutlu doğum haftası nedeniyle peygamberimiz için attığım tweet ABD'de yaşanan o kişiyle ilişkilendirilmiş. Benim terör örgütü yöneticisi olduğum iddialarını kabul etmiyorum, bu kadar işimin gücümün arasında ne zaman terör örgütü yöneticisi oldum anlam veremiyorum" dedi.Memduh Boydak savunmasına şöyle devam etti:

"Melikşah üniversitesinde mütevelli heyeti başkanı olarak görev yaptım. Ancak, diğer üniversitelerin isteğini de bir telefonla yaptım. Örneğin, dönemin Erciyes Üniversitesi Rektörünün okul için istediği Japon bahçesi isteği. İsteklerine tamam dedim ve gerekeni yaptım, o zaman onlar da suçludur. Yatırımlarla ilgili dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanının teşvikleri oldu. Benim üniversite kurduğumdan dolayı yargılanacağım hiç aklıma gelmezdi. Benim iş adamlarından para toplamam mümkün değildir. Benim para toplamaya ihtiyacım yok. İddianame de 8-9 şirket yetkilisinden himmet adı altında para istediğim ifade edildi. Organize  Sanayi bölgesinde 1200'e yakın bize fason iş yapan firma var. Boydaklar yüzünden battım diyen bir firma yok. Bize zamanında takdirlerini sunanlar şimdi ortada yoklar. Himmet parası için ben hiç kimseye baskı yapmadım. Yapmaya da ihtiyacım yok, kendime ait, cezaevine girmeden önce 1 milyar TL şahsi servetim var. Geçmiş dönemde fiyakalı açılış törenlerde protokole fotoğraf karesine girmeye çalışanların şimdi neden ağız değiştirdiğini anlamıyorum. Cemaat adına para topladığım iddiaları kesinlikle doğru değildir. Aleyhime tanıklık yapanlar benimle ilgili husumet beslemişler."

ABD ziyaretlerinin Fethullah Gülen'le ilişkilendirilmesi iddiaları hakkında da savunma yapan Memduh Boydak, "Benim 4 çocuğum ABD'de okumaktadır. Tekstil ve mobilya ihracaatlarımızın geneline yakını da ABD'yedir. Benim çocuklarımı ziyaret etmem, işimi takip etmem, neden o insanla ilişkilendirmektedir. Fethullah Gülen'i devlet erkanının ziyaret ettiği dönemlerde ben de ziyaret ettim, sohbetini dinleyip, namaz kıldım" diye konuştu.

Boydak Eğitim ve Kültür Vakfının terör örgütü ile ilişkilendirilmesi iddiasını da değerlendiren Boydak, "Vakıfta 1 tek kayıt dışı işlem yok. Vakıfla ilgili bir tek illegal bir şey söyleyin vereceğiniz cezaya razıyım. Burs vereceğimiz öğrencilere biz Bank Asya'dan hesap açın da demedik. Benim mücadelem, ailemin aklanması içindir" dedi.

15 Temmuzdaki darbe girişimini cezaevinden kaygı ile takip ettiğini söyleyen Memduh Boydak, "Biz devletimizin milletimizin her zaman yanında olduk, terör örgütü üyesi, yöneticisi olmadım. Ne yaptıysam devlet büyüklerimizin takdiri ile yaptım. Asıl darbe bize yapıldı. Çok ağır şartlar altında bırakıldık" diye konuştu.

Memduh Boydak'ın savunmasını uzun yapması üzerine mahkeme başkanı, "Diğer sanıkların savunmaları için zamanın daraldığını, bu nedenle diğer sanıklarla helalleşmesi gerektiğini söylemesi üzerine, Memduh Boydak salondaki diğer sanıklara dönerek "Hakkınız helal edin" dedi. Diğer sanıklar da "Helal Olsun" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Memduh Boydak Abdullah Gül Hacı Boydak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title