Haberler

Boydak'a Yapılan Operasyonu Başlatan İddialar Ortaya Çıktı

Güncelleme:

Melikşah Üniversitesi'ne yapılan operasyonunun gerekçeleri ortaya çıktı. Mahkeme kararı ile satılan arazinin eski sahibinin şikayetini savcı işleme koydu.

Vergi rekortmeni Boydak Ailesi'nin kurduğu Melikşah Üniversitesi'ne yönelik operasyonun ilginç gerekçelere dayandığı ortaya çıktı. Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada delil olarak müştekilerin çelişkili ifadeleri dışında herhangi bir bilgi ve belgeye yer verilmedi. Gözaltındaki işadamlarına üniversite 2008 yılında kurulmasına rağmen, 2003 yılındaki bir arsa satışı da soruldu.

1- SAVCI BİLİRKİŞİ VE MAHKEME KARARINI YOK SAYDI

Soruşturmada yer alan iddialardan biri "üniversite çevresindeki arsa sahiplerine tehdit ve baskıyla arsa gasbı" yapılması. Bu noktada Kayseri Savcısı Metin Yıldırım, Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da arasında bulunduğu 11 kişi hakkında verdiği gözaltı kararında, Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kesinleşmiş bir kararını da denetledi.

YILLAR SONRA ŞİKAYETÇİ OLDU

Yıldırım, mahkeme kararıyla yapılan arsa satışını usulsüz olarak değerlendirdi. Soruşturmaya konu olayda şikâyetçiler arasında bulunan arsa sahibi Mehmet Şimşek ile üniversite yetkilileri, arsa bedelinde anlaşamadı.

O ARSANIN SATIŞINA MAHKEME KARAR VERMİŞ

Bunun üzerine uyuşmazlık Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne taşındı. Mahkemenin 2011 yılında atadığı bilirkişi, arsaya 480 bin TL değer biçti. Ardından mahkeme bilirkişinin belirlediği fiyat üzerinden davayı karara bağladı. Satış bu bedel üzerinden gerçekleşti. Ancak Şimşek, aradan yıllar geçtikten sonra tehdit edildiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Savcı da şikâyeti işleme koyarak mahkeme kararını denetlemek için soruşturma başlattı.

2- "ARSAMI ALMADI" ŞİKAYETİ

Soruşturmaya Melikşah Üniversitesi tarafından satın alınmayan arazilerin de dahil edildiği ifade edildi. 2008 yılında üniversitenin kurulacağını öğrenen bazı kişilerin üniversitenin kurulacağı yerde arazi topladığı belirtildi. Ancak üniversite yeterli alana sahip olduğu için bu araziler sahiplerinden satın alınmadı. Topladıkları arsalar elinde kalan bu kişiler de ilginç bir şekilde arsalarının satın alınmadığı gerekçesi ile işadamlarından şikayetçi oldu. Bu şikayetler de soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Metin Yıldırım tarafından delil niteliğinde dosyaya konuldu.

3- 2003'TEKİ SATIŞI SORULDU

Üniversite 2008 yılında kurulmasına karşın sahipleri tarafından 2003 yılında satılan bir arsa da soruşturmaya dahil edildi. Gözaltındaki iş adamlarına üniversitenin henüz kurulmadığı 2003 yılındaki arsanın satışı soruldu. Delil olarak ise müştekilerin çelişkili ifadeleri dışında herhangi bir bilgi ve belgeye yer verilmedi.

"BU İNSANLAR EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ"

Adliye çıkışında açıklama yapan Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz, "Komedinin Kayseri ayağı oynanıyor. Algı operasyonlarına son verilmeli. Bu insanlar eğitim gönüllüsü. Bırakın zorla arsa gasp etmeyi, parasını kendi ceplerinden vermişlerdir" diye konuştu.

"ALGI OPERASYONLARI KARANLIK ODAKLARIN PLANI"

MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, Kayseri'nin en önemli işadamlarına algı operasyonu yapıldığını belirterek, "Bu insanların kurmuş olduğu üniversite, 2008 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve şehrin AKP'li siyasetçileri tarafından açıldı. Şayet burada bir usulsüzlük varsa bunun suç ortakları da burada olmalıdır" dedi. Korkmaz ayrıca Boydak Holding ve diğer işadamlarının Kayseri'de 20 bine yakın insana istihdam sağladığını anlattı. Yapılan algı operasyonun da karanlık bazı odaklar tarafından planlandığına dikkat çekti.

'HUKUK, DENEREK BÖYLE BİR BASKI YAPILAMAZ'

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı Mehmet Özay: Kayseri'de 14 bin kişiye doğrudan istihdam veren bir holdinge yapılan baskın kabul edilemez. Dosyanın içeriğini bilmiyoruz, arsa meselesi olduğu söyleniyor. Bunu Kayseri'de araştırdım ama mesele arsa değilmiş. Bunu öğrendim. Uydurulan bir arsa meselesi için bu iş adamları yıpratılamaz. Hukuk, denerek baskı mümkün değil. Bir vergi rekortmeni, yardımsever bir insana bunlar yapılamaz. Bir vakfa destek verse de bu insanlardan destek almak gerekirdi. Biz de yardım ediyoruz insanlara. Yarın dönüp bize de aynısı mı yapılacak? Esnaf bu durumdan çok rahatsız. Tüm şehir Boydak Ailesi'nden fayda görüyor. Bu yapılanı kabul etmiyorum.

TEPKİLER...

"MÜLK EDİNME HAKKINA GASP"

Boydak Grubu'na yönelik baskına tepki gösteren siyasiler, "Türkiye, siyaseten, hukuken ve ekonomik olarak bitiriliyor" dedi. Yapılanın anayasal suç olduğu aktarıldı.

"VATANA İHANETLE EŞDEĞER"

CHP Milletvekili Mahmut Tanal: Bu şekilde operasyonlar ülkemize zarar veriyor. Vergi veren, üreten insanlar bundan zarar görüyor. Bu ülkede en çok vergi verenlerden biri bu şirketler. İktidara destek olmadı diye işadamlarını tutuklamak kabul edilemez. Bu yaptıkları vatana ihanetle eşdeğerdir. Anayasal anlamda da suçtur. Mülk edinme hakkına gasptır. Milli mal ve sermayeye darbedir. Buradan hakim ve savcılara sesleniyorum, hakkın hukukun ve adaletin hukuk insanı olun. Doğu'da her gün kan döken terör örgütlerine operasyon yapın.

İŞ DÜNYASI TEDİRGİN

HDP Milletvekili Altan Tan: Cumhurbaşkanı ve iktidar, "Kayıtsız, şartsız benim yanımda değilsiniz, doğru ve yanlış her dediğime, evet, demiyorsanız, düşmanımsınız" diyorlar. Eğer onları eleştiriyorsanız, imha olursunuz. Durum budur. Bu yapılan baskınların kabul edilebilir bir yanı yoktur. Ne ekonomik ne de ticari hayat bu şekilde sürdürülemez. Gün geçtikçe daha kötüye gidiyor. Türkiye hukuk karşısında hukuksuzluğa maruz kalıyor. Bu siyasetten iyi bir şey çıkmaz. İş dünyası artık tedirgin. Böyle bir ülkeye ne yatırımcı gelir ne de iş yapılır."

MEMDUH BOYDAK'I EVDE ANNESİ KARŞILADI

Memduh Boydak serbest kaldıktan sonra ağabeyi Mustafa Boydak ile birlikte evine geçti. Memduh Boydak'ı burada karşılayan annesi Nuriye Boydak oldu. Memduh Boydak'a annesi tarafından sarılma anının fotoğrafını çeken aile fertlerinden Bekir Boydak bu anı twitterdan paylaşıldı.


Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Melikşah Üniversitesi Boydak Holding Memduh Boydak Kayseri Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

N.Taskesen:

Ak troler uyuyormu yorum yazmaya yüzlerimi kalmadi Ileri demokrasiniz batsin

30
30
yanıtYanıtla
Kenan ÖZDEMİR:

Saygıdeger ve Cok Kıymetli Boydak Ailesine Gecmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Maalesefki su anki yönetilen Turkiyemizde; Hayırlarla dolu İş ve yasam şekli ile Ender şirketlerimiz hep zulum baskı görmektedir. Cok sukurki Yuce mevlam yanlarında. Yuce mevlam Ummedı Muhammedi , Islam Alemini ve Bizlerin Onur kaynagı Sayın BOYDAK Ailesini her turlu Kötülüklerden Korusun İnsaallah. (Amin)

15
13
yanıtYanıtla
Emin:

Ne zaman mı insan oluruz;haklı veya haksız yere biri için başlatılan soruşturmada sırf ensesi kalın olduğu için değil ''insan'' olduğu için kıyametin koparıldığı bir memleketimiz olduğu zaman. . .

17
0
yanıtYanıtla
Adınızı YazınCENK:

eğitim gönüllüsü olunca kişilerin malına el koyma yada zorla alma hakkı mı oluşuyor.

7
6
yanıtYanıtla
kıvırma:

kıvırma aktrol

yanıt5
yanıt21
realite:

eğitim derken hangi eğitim çalınan sorularla kazanılan mevkilerin vereceği eğitim ancak gençliğimizi zehirler hangi gariban anadolu çocuğuna eğitim verdiniz siz parasız beddua bile etmezsiniz dershanelerinizi iyi biliriz

yanıt1
yanıt0
realite:

kardeş bunlar amaçlarına ulaşmak için herşeyi mubah(helal)sayan tipler hocaları öyle fetva veriyor

yanıt0
yanıt0
kulke sun:

2023 hedefine sığınmacıları Avrupa''''''''ya göndererek orada örgütleye bilirsek ulaşa biliriz. savaşlar ve sığınmacılar Türkiyenin 2023 hedefine bir darbedir. bu darbeyi Avrupaya salarak bertaraf edebiliriz. Bırakın Suriyeliler Avrupaya gitsin. Fransa ve Almanya ekonomisi çöksün onların parası çok onlar bakarhükümet acilen bu konuda önlem alsın

0
0
yanıtYanıtla
PUFF:

PUF PUFF

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title