Haberler

Boyabat'ta Genç Hafızlar İcazet Aldı

Sinop'un Boyabat ilçesinde hafızlık eğitimini tamamlayan 16 öğrenci, törenle icazet aldı.

Sinop'un Boyabat ilçesinde hafızlık eğitimini tamamlayan 16 öğrenci, törenle icazet aldı.

Boyabat Müftülüğünce hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 16 öğrenci için Merkez Beyazıt Camisi'nde icazet töreni düzenlendi.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, törende yaptığı konuşmada, Kur'anın insanları hidayete erdiren, yol gösterici ve karanlık yolu aydınlatan ışık olduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in doğru ile yanlışı ayıran kitap olduğunu dile getiren Maviş, "Bizim rehberimiz Kur'andır. Hayatımızda neyin doğru, neyin yanlış olduğunu ancak Kur'ana bakarak karar verebiliriz. Yolumuzu Kur'an ile sürdürürsek kurtuluşa erebiliriz." dedi

Hafızlara umre ödülü

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı da 16 hafızı umreye göndererek ödüllendireceklerini belirtti.

Araç İlçe Müftüsü Abdülhamit Pehlivan'ın Kur'an tilaveti yaptığı törende, hafız olan 16 öğrenciye icazet belgeleri verildi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy ve Sinop Müftüsü Ali Hayri Çelik'in de katıldığı tören sonunda, Boyabat Belediyesi tarafından cami avlusunda yemek hayrı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Boyabat Sinop Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title