Haberler

Botanik Bahçeli İlk Sağlık Ocağı

Türkiye'nin İçerisinde Botanik Bahçesi Bulunun İlk Sağlık Ocağı, Muğla'nın Bodrum İlçesinde Hizmete Açıldı.

Türkiye'nin içerisinde botanik bahçesi bulunun ilk sağlık ocağı, Muğla'nın Bodrum ilçesinde hizmete açıldı.

Toplamda bin 406 metrekarelik alan üzerine hayırsever Hüseyin Cahit Karakaya tarafından yaptırılan 500 metrekare kapalı alanda 2 katlı sağlık ocağı, düzenlenen törenle hizmete girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, sağlık camiası, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Yiğenoğlu,

Hüseyin Cahit Karakaya'nın örnek bir davranış sergilediğini belirterek, "İsimleri mezar taşlarında okuruz. Ancak bu hayırseverimizin ismi, burası olduğu müddetçe yaşayacak ve buradan gelip geçen, sağlık hizmeti alan herkes tarafından anılacaktır" dedi.

Vali Yiğenoğlu, bölgenin turistik özelliği nedeniyle turistlerin sağlıklı ve güvenli bir kent istediğini belirterek, bu yönde il genelinde güçlü bir yapıya sahip olmak istediklerini ve çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ise, çocukların temel bakımları yapılmadığında, sağlık sorunları giderilmediğinde eğitimini de olumsuz etkilediğini söyledi.

Kaymakam Kalkan da, kendilerine düşen görevin burada sağlık hizmetlerinin en kaliteli şekilde sunulmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Mazlum Ağan, sağlık hizmetleriyle ilgili yeterli altyapının oluşturulması ve ihtiyaç duyulan hizmetlere cevap verilebilmesi için belediye olarak ellerinden geldiğince gayret gösterdiklerini söyledi. Ağan, "Bu nedenle revizyon imar planında bu alan sağlık tesisi olarak tahsis edildi. 2006 yılında belediye meclisinin aldığı kararla Sağlık Bakanlığı'na devredildi" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yaptırdığı sağlık ocağının arsasını da belediyeye bağışlayan Hüseyin Cahit Karakaya'ya teşekkür plaketi verilerek, hatıra fotoğrafı çektirildi. Küçük cerrahi müdahalelerin de yapılabileceği sağlık ocağının açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, botanik bahçesinin kenarlarında bulunan hasta bekleme banklarına oturarak sohbet etti.

Hüseyin Cahit Karakaya, kendi adının verildiği sağlık ocağının açılışının ardından duygularını, "Yaşadığım, büyüdüğüm memlekete böyle bir kurumu armağan ettiğim için çok mutluyum" diyerek dile getirdi.

2 doktor, 4 hemşire, 1 sağlık memurunun görev yağacağı, içerisinde botanik bahçesi ve engelli tuvaleti bulunan sağlık ocağında günde 150 ile 200 hastaya bakılabildiği öğrenildi. Bodrum ilçe merkezinin 3 No'lu Sağlık Ocağı olan kurumun, Bodrum Yarımadası genelinde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan 5. sağlık ocağı olduğu bildirildi.

(OU-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title