Haberler

Boşnak Lider İzzetbegoviç'e Uluslararası Ödül

Güncelleme:

Boşnak lider Bakir İzzetbegoviç, daha önce babası Aliya İzzetbegoviç'in de layık görüldüğü "Prix de la Fondation" ödülünü aldı.

Boşnak lider İzzetbegoviç'e uluslararası ödül- Boşnak lider Bakir İzzetbegoviç, daha önce babası Aliya İzzetbegoviç'in de layık görüldüğü "Prix de la Fondation" ödülünü aldı- İzzetbegoviç: "Bazı insanlar uzlaşmayı zayıflık olarak kabul eder, ancak tam tersi doğrudur. Uzlaşma cesaret ister"CENEVRE (AA) - Bosna Hersek'te geçen hafta yeniden Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyeliğine seçilen Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel Başkan Yardımcısı Bakir İzzetbegoviç'e, Crans Montana Forumu'nun "Prix de la Fondation" ödülü verildi.İzzetbegoviç, 1989'dan bu yana "barış, özgürlük ve demokrasinin önemli aktörlerine" verilen "Prix de la Fondation" ödülünü İsviçre'nin Cenevre şehrinde düzenlenen törende aldı.Törende kısa bir konuşma yapan İzzetbegoviç, bu ödülü almanın özel bir ayrıcalık olduğunu belirterek, babası Aliya İzzetbegoviç'in de 1999 yılında aynı ödülü İsviçre Devlet Başkanı'nın elinden aldığını anımsattı.Önlerinde ülkelerinin demokratik gelişmişliğini tamamlama hedefi bulunduğunu ifade eden İzzetbegoviç, gelecek nesillerin güvenli ve refah içinde bir Bosna-Hersek'te yaşamalarını sağlamaları gerektiğini kaydetti.Bölgelerindeki ayrışma eğilimlerinin, bölgedeki ilerleme ve başarıları tehdit edecek düzeye ulaşmadan önlenmesi gerektiğini vurgulayan İzzetbegoviç, geçmişte yapılan hatalardan ders çıkarılmasının önemine işaret etti.İzzetbegoviç, "Bazı insanlar uzlaşmayı zayıflık olarak kabul ederler, ancak tam tersi doğrudur. Uzlaşma cesaret ister" diye konuştu. -Boşnak lider İzzetbegoviç'e uluslararası ödül

Kaynak: AA / Güncel

Aliya İzzetbegoviç Montana Cenevre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title