Haberler

Bosna Hersek'te "Uluslararası Öğrenci Buluşması" Başladı

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası Öğrenci Buluşması" başladı.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesinde (IUS) yapılan açılış törenine, IUS Rektör Yardımcısı Muhammed Ali, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Fatih Yazıcı, UDEF Başkan Yardımcısı Şeyma Üstün ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, geleneksel hale gelen öğrenci buluşmasının Türkiye'de dokuzuncusunun, Bosna Hersek'te ise üçüncüsünün düzenlendiğini anımsatarak "Dünyanın birçok ülkesinden gelen kardeşlerimizin beraber çalışmalar yapmasını amaçlıyoruz. Böylece dünyada birlik ve beraberlik olacak ve daha güzel bir dünya için çalışacağız." ifadesini kullandı.

UDEF Başkan Yardımcısı Üstün de öğrenci buluşmalarının "Biz kardeşiz, biz geleceğiz" sloganıyla düzenlendiğini belirterek UDEF olarak öğrenci buluşmalarını, öğrencilerin kabiliyetlerini geliştirmek ve birliktelik içerisinde çalışmalara imza atmak için organize ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin dışında da yedi ülkeyle çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Üstün, "Öğrencilerimizin kendi kültürlerinin elçileri olabilmesi için çalışıyoruz. Bu, bir iyilik ve iyileştirme hareketi ve her öğrenci kendi ülkesinin geleceğinin inşasında söz sahibi olabilmelidir." diye konuştu.

Öğrenci buluşması kapsamında ülkesini tanıtan Kenyalı Abdifatah Ali İssa, ülkesini tanıtma fırsatı bulduğu için son derece mutlu olduğunu ifade ederek 2012 yılında geldiği Bosna Hersek'te özellikle yemek kültürünü çok sevdiğini kaydetti.

Bosna Hersek'teki tek Afganistanlı öğrenci olduğunu söyleyen Shams Urahman Saalhi de lise eğitimini Türkiye'de tamamladığını belirterek "Buradaki tek Afgan olmak zor aslında. İyi ki Türkçe biliyorum." dedi.

Etkinliğin açılışının ardından Filistin, Kenya, Arnavutluk, Afganistan, Kırgızistan ve Pakistan gibi ülkelerden öğrenciler kendi ülkelerinin kültürünü tanıtmak için kurdukları stantlarda ziyaretçilerle buluştu.

IUS'taki, "Uluslararası Öğrenci Buluşması", yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Ali Saraybosna Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title