Haberler

Bosna Hersek: 1 - Türkiye: 1 (İlk Yarı)

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Bosna -Hersek ile Türkiye Arasında Yapılan Karşılaşmanın İlk Yarısı 1 -1'lik Eşitlikle Tamamlandı.

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Bosna-Hersek ile Türkiye arasında yapılan karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

İki takım için de hayati önem taşıyan karşılaşmaya Türkiye iyi başladı ve 4. dakikada Emre Belözoğlu'nun attığı golle 1-0 öne geçti. (A) Milli Takım, beraberlik golü için üstüne gelen rakibin arkada bıraktığı açıkları, öndeki Semih ile değerlendirmek istedi. Maçta 20. dakikadan sonra oyunun üstünlüğünü rakibine veren Türkiye, kalesinde üst üste pozisyonlar yaşadı. (A) Milli Takım, rakibin baskısı karşısında fazla dayanamadı ve kalesinde golü gördü. 25. dakikada yediği golün ardından bir şoku da hakemin teknik direktör Fatih Terim'i tribünlere göndermesiyle yaşayan milliler, savunmada dağınık bir görüntü çizerken, hücumda da etkisiz kaldı. Ceza alanı önüne inen her topa müdahale eden Dzeko, takımı adına önemli pozisyonlar yaratırken, son vuruşlarında etkisiz kalınca milli takım, kendisini geriye düşürecek golü yemekten kurtuldu.

Maçın hemen başında yediği golle şoka uğrayan Bosna-Hersek, ilk bölümlerde etkisiz kalsa da 20. dakikadan sonra milli takımın kalesini ablukaya aldı. Sağlı sollu ataklarla rakip kalede üst üste ataklar yaratan Bosna-Hersek, 25. dakikada Salihoviç'in serbest vuruştan güzel golüyle beraberliği yakaladı. Terim'in tribünlere gönderilmesiyle sahada adeta başsız kalan Türkiye karşısında üstünlüğü tamamıyla eline alan Bosna-Hersek, üst üste pozisyonlar yakalarken, bunları Dzeko ile değerlendiremedi.

4. dakikada gelişen Türkiye atağında ceza alanında topu yakalayan Gökhan Gönül, yerden ortaladı. Semih'in ayak koyduğu top savunmadan sekerken, meşin yuvarlak Emre Belözoğlu'nun önüne düştü. Deneyimli oyuncu, topu boş filelere atarak takımını 1-0 öne geçirdi.

10. dakikada kafalardan seken topu sol çaprazda önünde bulan Jahiç'in sert şutunda, kaleci Volkan, meşin yuvarlağı kontrol etti.

23. dakikada Bosna-Hersek'in sağdan kullandığı taç atışında, topla son olarak ceza alanında sağ çaprazda İbriciç buluştu. Bu oyuncunun sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

25. dakikada Bosna-Hersek, kazandığı serbest atış sonrası beraberlik golünü buldu. Yaklaşık 25 metreden kullanılan serbest atışta Salihoviç, güzel bir vuruşla topu ''doksan'' tabir edilen yerden filelere gönderdi ve 1-1 beraberliği sağladı.

Golün ardından hakeme itiraz eden Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Portekizli hakem tarafından tribünlere gönderildi.

30. dakikada Salihoviç'in soldan yaptığı ortada ceza alanında boş pozisyonda topla buluşan Dzeko, kötü bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı üstten auta attı.

31. dakikada Gökhan Gönül'ün yerden pasında sağ çaprazda topla buluşan Hamit'in dönerek sert şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

33. dakikada Önder'den topu kapan Dzeko, ceza alanında kaleci Volkan'ı da geçti. Yıldız oyuncu, açısı daralmadan meşin yuvarlağı filelere göndermek isterken, son anda direğin dibinde topu Servet çıkardı. Daha sonra kaleci Volkan topu kontrol etti.

36. dakikada Servet'in kafasından seken topu savunmanın arkasında yakalayan Dzeko, ceza alanına girdi. Ancak Boşnak oyuncu, Gökhan Gönül'ün baskısı sonrası meşin yuvarlağın kontrolünü yitirdi ve top auta gitti.

42. dakikada Misimoviç'in yerden sert şutunda, kaleci Volkan iki hamlede topu kontrol etti ve maçın ilk yarısı da 1-1'lik skorla sona erdi.

Stat: Bilino Polje

Hakemler: Manuel Olegario Bartolo F. Benquerenca, Jose Manuel Silva Cardinal, Joao Ferreira (Portekiz)

Bosna-Hersek: Supiç, Spahiç, Nadareviç, Jahiç, Rahimiç, Muratoviç, Salihoviç, Misimoviç, İbriciç, Dzeko, Ibiseviç

Türkiye: Volkan, Gökhan Gönül, Önder, Servet, Hakan Balta, Ceyhun, Hamit, Emre Belözoğlu, Arda, Tuncay, Semih

Goller: Dk. 4 Emre Belözoğlu (Türkiye), Dk. 25 Salihoviç (Bosna-Hersek)

Sarı Kartlar: Dk. 24 Emre Belözoğlu, Dk. 45 Arda (Türkiye), Dk. 37 Rahimiç (Bosna Hersek)

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title