Haberler

Bosna'da Yaşanan Dram, 'Üç Yol' Filmiyle Beyaz Perdede

Güncelleme:

Yönetmenliğini Faysal Soysal'ın üstlendiği "Üç Yol", Bosna Savaşı'nda ve sonrasında yaşanan dramlara ayna tutuyor.

Büyük acıların yaşandığı Bosna dramı, Türkler'in gözünden beyaz perdeye aktarıldı. Film, izleyiciyi, Mostar'dan Hasankeyf'e uzanan hüzünlü bir yolculuğa çıkaracak.

Balkon Film yapımcılığında, yönetmenliğini Faysal Soysal'ın üstlendiği, başrollerinde Kristina Krepela, Nik Xhelilaj, Turgay Aydın, Alma Terzic, Faketa Salihbegovic, Rıza Akın'ın yer aldığı 'Üç Yol' filmi, 25 Ekim'de Pinema Filmcilik tarafından vizyona sunuluyor. Filmin Türkiye prömiyeri, 4-11 Ekim'de yapılacak 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yönetmen ve oyuncuların katılacağı özel bir gösterimle gerçekleşecek.

'Üç Yol' filminin çekimleri Malabadi, Batman, Hasankeyf ve Midyat'ta başlayıp Saraybosna, Visokov, Mostar ve Poçitel'de tamamlandı. Oyuncular Türkiye, Bosna, Hırvatistan ve Arnavutluk'tan seçildi. Filmin müzikleri İran'ın önemli müzisyenlerinden Kayhan Kalhor'un eserlerinden seçildi. Türkiye'de de çok sevilen Rus müzisyen Evgeny Grinko 'Serenade' isimli çalışmasını, filmin fragman müziği için yeniden düzenledi. Uluslararası bir ekibin çalışması sonucu ortaya çıkan 'Üç Yol'un hikayesi, Evliya Çelebi'nin 'Seyahatname' adlı eserinde de iki kardeş köprü sayılan, Batman'daki Malabadi Köprüsü'yle acılara tanıklık etmiş Mostar Köprüsü'nü birleştiriyor.

'Üç Yol', ayrıca Bosna'da yaşanan katliam sonrasında kayıpları ve toplu mezarları konu edinen ilk Türk filmi özelliğini taşıması ile dikkatleri çekiyor. Daha önce yerli ve yabancı festivallerde kısa filmleri ile övgüler alan, ödüllü yönetmen Faysal Soysal, ilk uzun metraj projesi olan 'Üç Yol'da Bosna savaşında ve sonrasında yaşanan dramlara ayna tutuyor.

Çocukluğunda yaşadığı acı olayın izlerini kalbinden atamayan ve bu yüzden sürekli kendisi ile hesaplaşma halinde olan Hasankeyfli şair Bünyamin ile ailesini ve yakınlarını kaybetmenin acılarıyla yüzleşmeye çalışan Boşnak - Sırp psikolog Zrinka'nın yolları Mostar Köprüsü'nde kesişir. Saraybosna'dan İstanbul'a ve ardından Hasankeyf'e uzanan yolculukta, karşımıza zaman zaman ruhsal bunalımlar, kadın intiharları, iki ülke mirasının kaybedilen manevi ve tarihi zenginliği ve tabi umut ve aşk tasvirleri çıkacak. Bünyamin, Zrinka ve Yusuf kendi iç yolculuklarında hem gerçeği hem de ölümsüz aşkı bulacak. Yönetmen Faysal Soysal, filmin kalbinde yer alan Yusuf, Bünyamin ve Züleyha'nın hikayesini, Bosna'da yaşanan insanlık dramlarının çerçevesinde yeniden yorumlarken, Türk sineması adına yeni bir dil arayışını da sürdürüyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Hasankeyf Antalya Batman Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title