Haberler

Bosch'tan Eğitime Destek

Bosch'un eylül ayında düzenlediği 'Bursa Eğitime Koşuyor' projesinden elde edilen gelirle 4 köy okulu baştan aşağı yenilendi.

Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 65 kurum ve kuruluşun desteğiyle geçen eylül ayında düzenlediği 'Bursa Eğitime Koşuyor' projesinden elde edilen gelirle 4 köy okulu baştan aşağı yenilendi. Badırga Köyü İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene katılan Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Hermann Butz, bu projenin Türkiye, Bursa ve çocukların geleceği için önemli olduğunu belirterek, "Projenin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyum. Bu projeyle çocukların geleceğini hazırlamanın,

eğitime yatırım yapmanın, geleceğin temellerini atmanın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmeyi amaçladık. Geçen yıl ilki gerçekleştirilen eğitim koşusunda toplam 35 kurum ve kuruluş projeyi destekledi. Bu koşudan elde edilen gelirle 4 okulumuz yenilendi. Bu yılki koşumuz sonrasında yine toplam 4 okulun yenilenmesi kararı alındı. Bu yıl projeye destek veren kurum ve kuruluşlarımızın sayısı 65'e çıkmıştır. Doğru yolda olduğumuzu ve doğru bir iş yaptığımızı görmek bizi çok mutlu etti. Katkılar, doğru yolda

olduğumuzun ispatıdır. Kuruluşlara katkılarından dolayı ve koşuya katılan her gönüllüye teşekkür ediyorum" dedi.

Geçen yıl toplam 110 öğrencinin yenilenen okullarda eğitim görme imkanı yakaladığını ifade eden Butz, bu sayının 2 yılda 250 öğrenciye ulaştığını açıklayarak, her yıl kapsamı daha da genişleyen projenin, önümüzdeki yıllarda da heyecanı hiç eksilmeden devam edeceğini ve Bursa için bir eğitim seferberliği başlatılmasını umduğunu söyledi.

Bosch'un öncülüğünde BTSO'nun işbirliği ve Nilüfer Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen proje çerçevesinde geçen yıl Gökçeköy, Pınar, İpekyayla ve Yenice köylerinin okulları yenilenmişti. Bu yıl eylül ayında ikincisi gerçekleştirilen organizasyondan elde edilen gelirle de Badırga, Perçin, Çeribaşı ve Samanlı köylerinin okulları tamamen yenilendi.

(OMR-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title