Haberler

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Yeni Sezon Açılışını Iğdır'da Yapıyor

Güncelleme:

2008'den bu yana yaklaşık 90 bin çocuğa ulaşarak, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini Iğdır'da açıyor.

Ardından Kars, Ardahan, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale'yi geziyor, kapanışı ise Ankara'da yapıyor. Yeni sezon boyunca toplamda 12 ili gezecek olan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu sayesinde 10 binlerce çocuk ve aileleri, "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı hayvan ve doğa sevgisi aşılayan oyun ile eğlenirken öğrenmeye devam ediyor.

Bosch Ev Aletleri, doğa dostu teknolojilerle çevreyi ve doğal kaynakları korurken, tiyatronun eğlendirirken öğreten gücünden yararlanarak gelecek nesilleri bilinçlendirip, geleceği korumaya yönelik bir adım atıyor. Sahnelere ilk kez 2008 yılında "merhaba" diyen, bugüne kadar yaklaşık 90 bin çocuğa ulaşan ve Türkiye'nin her köşesine gitmeyi hedefleyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ile

Bosch Ev Aletleri, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. 2010 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan, Türk Çocuk Edebiyatı'nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı oyun, yeni sezonda da Türkiye'nin toplam 12 ilini gezerek, on binlerce çocukla buluşuyor.

Ücretsiz olarak 12 ili geziyor, on binlere ulaşıyor

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini ilk olarak Iğdır'da açıyor. 20 Eylül'de saat 12.00 ve 14.00'te, 21 Eylül'de ise 11.00 ve 13.00 saatlerinde Iğdır Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek sezonun ilk gösterimlerinde, minik tiyatroseverler "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu ile eğlenirken öğrenecek. Turnenin bir sonraki durağı ise Kars olacak. Ardından Ardahan, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale'yi gezen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, kapanışı ise Ankara'da yapacak. Böylece La Fonten Orman Mahkemesinde oyunu ile Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, tüm illerde ücretsiz olarak sahnelendiği Eylül 2014 – Haziran 2015 sezonu boyunca toplamda 12 il gezmiş, toplam 18 hafta sonu ve 72 temsil ile on binlerce çocuk ve ailesine ulaşmış olacak.

Türkiye'nin her köşesinde on binlerce çocukla buluşacak

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nun yeni sezonun heyecanını yaşadıklarını ifade eden Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, "Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu aracılığıyla, 2008'den bu yana altı yılda, yaklaşık 90 bin çocuğumuza çevre bilinci ve doğa sevgisi aşılamaktan gurur duyuyoruz. Açılışını Iğdır'da yapacağımız 2014-2015 sezonunda da toplamda 12 il gezerek, Türkiye'nin farklı köşelerinde on binlerce çocuğumuzla buluşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz." diyor.

Hayvanlar, La Fonten'i yardıma çağırıyor

La Fonten Orman Mahkemesinde oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral'ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten'den yardım istiyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.

2008'den bu yana oyunları yaklaşık 90 bin çocuk izledi

Bosch Ev Aletleri, toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinde, tiyatronun evrensel dilini kullanarak çocuklara ulaşmaya da büyük önem veriyor. Bu anlayışla Türkiye genelinde çocuklara çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılamayı amaçlayan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, "Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu" ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırladığı "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu ile 2008 yılından bu yana toplamda yaklaşık 90 bin çocuğa çevre koruma bilinci aşıladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erzincan Bayburt Erzurum Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title