Haberler

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Onbinlere Ulaşıyor

Güncelleme:

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu 2008'den bu yana 80 binden fazla çocuğa ulaşarak, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunuyor ve Türkiye'nin her köşesinde çocuklara ve ailelerine tiyatro ile çevre bilinci aşılıyor. Ege Turnesi kapsamında Eylül ayından bu yana Antalya, Akşehir, Burdur, Marmaris, Bodrum, Denizli ve Aydın'da 13 bin minik tiyatroseverle buluşan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, sömestr tatilinin ardından Uşak, Manisa, İzmir, Kütahya ve Balıkesir'i gezerek sezon kapanışını Çanakkale'de yapacak. On binlerce çocuk ve aileleri, tiyatro ile eğlenirken öğrenmeye devam edecek.

Sahnelere ilk kez 2008 yılında "merhaba" diyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. 2010 yılında Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle çocuklara çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisi aşılamak hedefiyle hazırlanan, Türk Çocuk Edebiyatı'nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı oyun, yeni sezonun ilk yarısında perdelerini Antalya'da açtı.

Antalya'dan sonra sırasıyla Akşehir, Burdur, Marmaris, Bodrum, Denizli ve Aydın'da ücretsiz olarak sahnelenen oyunlarla toplam 13 bin çocuğa ulaşıldı. Temsillerine sömestr tatili nedeniyle ara veren Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, Uşak, Manisa, İzmir, Kütahya ve Balıkesir'i gezdikten sonra kapanışı Çanakkale'de yapacak.

Türkiye'nin her köşesinde 10 binlerce çocukla buluşuyor

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nu 10 binlerce çocuğa ulaştırmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, "Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu aracılığıyla, 2008'den bu yana beş yılda, 80 binin üzerinde çocuğumuza çevre bilinci ve doğa sevgisi aşılamaktan gurur duyuyoruz. Yeni sezonumuzun ilk yarısında, Eylül ayından bu yana 7 şehirde toplam 40 temsil gerçekleştirerek 13 bin kişiye ulaştık. Bu sezon, toplamda 13 il gezerek Türkiye'nin her köşesinde on binlerce çocuğumuzla daha buluşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Doğa dostu bir marka olarak Bosch'un bu projesi ile sanata da büyük destek verdiğini vurgulayan Sadri Alışık Kültür Merkezi Yöneticisi Sadri Alışık, "2010 yılından bu yana Bosch ile birlikte Türkiye'yi il il geziyor, Türk Çocuk Edebiyatı'nın en önemli yazarlarından Yalvaç Ural'ın kaleme aldığı La Fonten Orman Mahkemesinde adlı oyunumuzu, çocuklar ve aileleri için sergiliyoruz. Doğa dostu bir marka olan Bosch'un desteğiyle sanata gönül veren bir ekip olarak, çocuklara çevre duyarlılığı ve doğa sevgisi aşılayan bir tiyatro götürmekten çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Hayvanlar, La Fonten'i yardıma çağırıyor

La Fonten Orman Mahkemesinde oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral'ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten'den yardım istiyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.

2008'den bu yana oyunları 80 binden fazla çocuk izledi

"Yaşam için teknoloji" sloganıyla sadece bugünü değil, geleceğimizi de iyileştiren Bosch Ev Aletleri, toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projelerinde, tiyatronun evrensel dilini kullanarak çocuklara ulaşmaya da büyük önem veriyor. Bu anlayışla Türkiye genelinde çocuklara çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılamayı amaçlayan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, "Çevreci Nasreddin Hoca Kukla Oyunu" ve Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliğiyle hazırladığı "La Fonten Orman Mahkemesinde" oyunu ile 2008 yılından bu yana toplamda 80 binden fazla çocuğa çevre koruma bilinci aşıladı.

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu Turne Takvimi

21 - 22 - 28 - 29 Eylül Antalya
5 - 6 - 26 - 27 Ekim Akşehir
2 - 3 Kasım Burdur
16 - 17 Kasım Marmaris
30 Kasım / 1 Aralık Bodrum
5 - 16 Aralık / 11 - 12 Ocak Denizli
18 - 19 Ocak Aydın
15 - 16 Şubat Uşak
22 - 23 Şubat Manisa
8 - 9 - 22 - 23 Mart / 19 -20 -26 - 27 Nisan İzmir
10 - 11 Mayıs Kütahya
24 - 25 Mayıs Balıkesir
31 Mayıs / 1 Haziran Çanakkale

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sadri Alışık Türkiye Eylül Bosch Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title