Haberler

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu 155 Bin Kişiye Ulaştı

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 10 yılda 155 bin kişiye ulaşarak çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulundu.

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 10 yılda 155 bin kişiye ulaşarak çevreye duyarlı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulundu.

Bosch açıklamasına göre, Bosch Ev Aletleri'nin, tiyatronun eğlendirirken öğreten gücünden yararlanarak gelecek nesilleri bilinçlendirme hedefiyle 2008 yılında başlattığı Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 10 yıldır Türkiye'yi dolaşıyor.

Sadri Alışık Kültür Merkezi Tiyatrosu'nun sahnelediği "La Fonten Orman Mahkemesinde" adlı hayvan ve doğa sevgisi aşılayan oyun, Türkiye'nin dört bir yanında ücretsiz sergilenmeye devam edecek. Bugüne kadar 155 bin kişiye eğlenceli oyunlarla çevre bilincini aşılayan tiyatro, oyunlarını hem batı illeri hem de tiyatro ve sanatsal etkinliklere erişimin kısıtlı olduğu doğu illerinde sahneledi.

Bu yılın sonuna kadar Van ve Bitlis'te sahnelenecek oyun, gelecek yıl Siirt, Batman, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Tunceli ve Erzincan'da sahnelenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, Ocak 2018'de 10. yılını tamamlayacak olan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu projesinin çocuklara çevre bilincinin eğlenceli bir şekilde aşılanması açısından çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu anlamlı projede, doğal kaynakların doğru kullanımı ve dünyayı paylaştığımız diğer canlıların da yaşam haklarına saygılı olmamız gerekliliğinin genç nesillere aşılanmasını, farkındalıklarının artırılmasını ve davranış modellerinde olumlu değişimler yaratılmasını hedefliyoruz. Bosch Ev Aletleri olarak, 10 yıla yakın süredir Türkiye'nin neredeyse her köşesinde Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nu çocuklarla ücretsiz olarak buluşturmaya devam ettiğimiz için çok mutluyuz. Biz tiyatronun gücünden faydalanarak 'ağaç yaşken eğilir' söylemiyle, sürdürülebilir bir dünya için 3 yaşın üzerindeki çocuklarımızın çevre farkındalığını artırmayı hedefliyoruz. Bu hedefle sürdürdüğümüz projemiz şimdiye kadar 61 ilde 499 kez sahnelenerek çocukları eğlendirdi, onlara doğa sevgisi aşıladı. Bu anlamlı projemizi daha geliştirmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Sadri Alışık Türkiye Bosch Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title