Haberler

Bosbach: "Bu Korkunç Trajedi Siyasallaştırılmamalı"

Alman Birlik Partilerinin (Cdu/csu) Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Wolfgang Bosbach, Ludwigshafen Kentindeki Yangının Siyasi Amaçlara Alet Edilmemesi, Özellikle Türk Parti ve Politikacılarının Buna Dikkat Etmesi Gerektiğini Söyledi.

Alman Birlik partilerinin (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Wolfgang Bosbach, Ludwigshafen kentindeki yangının siyasi amaçlara alet edilmemesi, özellikle Türk parti ve politikacılarının buna dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Bosbach, Deutschlandfunk radyosuna yaptığı açıklamada, ''Bu korkunç trajedi siyasallaştırılmamalı ya da siyasi amaçlara alet edilmemeli'' dedi.

Her şeyden önce yangının sebebinin kesin olarak belirlenmesi, politikacıların da uzmanlar işlerini tamamlamadan önce açıklamalarda bulunmaktan kaçınmaları gerektiğini ifade eden Bosbach, ''Bu, özellikle Türk partileri ve politikacıları için geçerli'' diye konuştu.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis üyesi Lale Akgün ise aynı radyoya yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ludwigshafen kentindeki yangını iç politika malzemesi yapmaya çalıştığını öne sürdü.

Akgün, ''başörtü tartışmalarından dolayı Türkiye'de yoğun baskı altında olduğunu'' savunduğu Erdoğan'ın, ''yangının sebebinin aydınlatılmasına ağırlık vererek iç politikada imajını yeniden güçlendirmek istediği'' görüşünü savundu.

Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, yaptığı açıklamada, yangın olayıyla ilgili itidalli davranılması çağrısında bulundu ve Alman makamlarına güvenilmesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Rheinland-Pfalz Eyaleti Başbakanı Kurt Beck, bir Türk iş adamının öldürülmesini konu alan ve katil zanlısının bir Türk olarak gösterildiği ''Tatort'' adlı polisiye dizisinin, Ludwigshafen kentindeki yangın nedeniyle yayından kaldırılmasını önerdi.

Beck, Mainz kentinde yaptığı açıklamada, Südwestrundfunk (SWR) radyo ve televizyon kuruluşunun yöneticisi Peter Boudgoust'tan, polisiye dizinin söz konusu bölümünün yayından kaldırılmasının anlamlı olup olmayacağı konusunda düşünmesini rica ettiğini söyledi.

SWR'nin ve dizinin yayınlandığı ARD televizyonu yöneticilerinin bugün Beck'in önerisini ele aldıkları ve filmin yayından kaldırılması konusunu görüştükleri bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title