Haberler

Boşanmalara Karşı Aile Terapisi

Denizli Devlet Hastanesi AMATEM ve Psikiyatri Servisi Ruh Sağlığı Uzmanı Doktor Hüsnü Menteşeoğlu, boşanmaların artmasıyla birlikte aile terapisinin öneminin de arttığını söyledi.

Boşanma olaylarında maddi sıkıntı ve eşler arasındaki uyumsuzluğun ön plana çıktığını ifade eden Ruh Sağlığı Uzmanı Doktor Hüsnü Menteşeoğlu, yaşanan olayların boşanmadan önce aile terapisi ile önlenebileceğini söyledi. Son zamanlarda depresyon ve boşanma gibi iki önemli toplumsal sorun ile karşı karşıya kalındığını ifade eden Menteşeoğlu, "Son yıllarda birbirine paralel olarak gelişen ve karşılıklı olarak etkilenen iki durum var. Bunlardan birincisi çoğunlukla kadınlarda görülen ve hızla artan depresyon, ikincisi ise boşanmalar olup, her ikisinin de kökeninde ekonomik sorunların yanı sıra psikolojik ve sosyal faktörler rol oynuyor. Boşanan çift duygusal açıdan yıprandığı gibi özelikle küçük yaştaki çocuklar da bu durumdan derin bir şekilde yara alıyor. Bu nedenle boşanmaları önlemek, çiftleri ortak bir payda da buluşturmak gerekmektedir" diye konuştu.

Boşanmaların yüzde 90'ının önlenebilir olduğunu belirten Menteşeoğlu, çözümün iyi bir aile terapisinden geçtiğini söyledi.

(SK-AT-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title