Haberler

Borsa İstanbul ile Ebrd Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Borsa İstanbul ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında bölgesel sermaye piyasalarını geliştirmek amacıyla mutabakat zaptı imzalandı.

Borsa İstanbul ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında bölgesel sermaye piyasalarını geliştirmek amacıyla mutabakat zaptı imzalandı.

İşbirliği çerçevesinde düzenlenen törende, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Philip Bennett, mutabakat zaptına imza attı.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Borsa İstanbul'un bölgesinin en fazla likiditeye sahip ve hızlı büyüme gösteren pazar olduğunu belirterek, bununla birlikte bölge borsaları ve sermaye piyasaları ile yakın ilişkilerini sürdürdüğünü söyledi.

Turhan, "Bölgedeki sermaye piyasalarının altyapısının gelişmesine katkıda bulunacak ve kendi bilgi birikimimizi ve tecrübelerimizi bu piyasalarla paylaşma fırsatı yaratacak bu mutabakat zaptını imzalamaktan büyük mutluluk duymaktayız" dedi.

-"EBRD ile ortaklık yapmamız söz konusu olabilir"-

Soruları cevaplayan Turhan, EBRD ile ortak yatırım imkanlarının hangi alanlarda oluşabileceğine ilişkin soruya, "Balkan bölgesindeki borsalarda yatırım yapmak istediğimizi, orada pay sahipliğimizi artırmak istediğimiz ifade etmiştim.

Bu konuda sonuçta EBRD ile ortaklık yapmamız söz konusu olabilecek. Bu tabi büyük bir imkan. Hem EBRD bölgede öteden beri özel sektöre yönelik faaliyetlerini yürüten uluslararası bir finansal kurum hem de iyi kurumsal yönetim ilkelerinin geliştirilmesi için bize çok önemli katkıları olabilir" şeklinde karşılık verdi.

EBRD Birinci Başkan Yardımcısı Philip Bennett ise bu mutabakat zaptının bölgedeki borsaları ve küçük ekonomilerdeki sermaye piyasalarının gelişiminin ve desteklenmesinin yollarını araştırmak için kendilerine fırsat sağlayan önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Bennett, daha derinleştirilmiş bir bölgesel entegrasyonun, sermaye piyasalarının gelişmesine bölgede daha fazla şeffaflık yaratılmasına ve bunun sonucu daha fazla yatırımcı ilgisinin çekilmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Borsa İstanbul ve EBRD'nin işbirliği, bölgedeki borsalar ve sermaye piyasaları altyapısına yönelik potansiyel ortak yatırım olanakları ile birlikte EBRD'nin yatırım yaptığı ülkelere teknik yardım sağlanması gibi alanları içeriyor.

İşbirliğinin özellikle Batı Balkanlar, Orta Asya ve Güney ve Doğu Akdeniz ülkelerini kapsaması planlanıyor. Bu girişimlerin, yerel ve bölgesel sermaye piyasalarının gelişimini güçlendirmekle, Borsa İstanbul'un rolünü Türkiye'nin ötesine taşıması ve İstanbul'un finansal bir merkez ve bölgesel bir iş ve yatırım merkezi olarak konumunu desteklemesi bekleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Turhan Borsa İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title