Haberler

Borsa İstanbul Endeksi 104 Bin 641 Puan ile Yeni Rekor Düzeye Çıktı

Borsa İstanbul Endeksi'nde (BIST 100), artan küresel risk iştahına bağlı yabancı alımlarıyla rekor düzeyde artışlar sürüyor.

Borsa İstanbul Endeksi'nde (BIST 100), artan küresel risk iştahına bağlı yabancı alımlarıyla rekor düzeyde artışlar sürüyor. Artışlara bağlı olarak dün yeni rekor düzeyden kapanan BIST 100, yeni günde de tırmınışını sürdürdü ve 104 bin 641 puana kadar tırmandı.

ABD Merkez Bankası ( Fed ) Başkanı Janet Yellen'ın, faiz artışında "ihtiyatlı bir politika izleneceği" mesajının ardından küresel piyasalarda düşen dolar da 3.57 liradan başladığı yeni günde bu düzeylerde hareket ederken, dolar karşısında 1.1434 liraya kadar yükselen euro da 4.08 - 4.09 lira aralığına çekildi.

"Goldilocks'un dönüşü…"

İş Yatırım'ın "Goldilocks'un dönüşü…" başlıklı günlük piyasa bülteninde, "Gelişmiş ülke tahvil piyasalarındaki satış dalgası tersine döndü" denildi ve şu değerlendirme yapıldı:

"Fed Başkanı Yellen'in 'enflasyondaki belirsizlik nedeniyle parasal sıkılaşmada ihtiyatlı bir patika izleneceği' mesajı sonrası dolar değer kaybederken ABD tahvilleri uzun bir aradan sonra ilk kez değer kazanıyor.

"Tahvil 'ayı' iken hisse 'boğa' olabilir tespiti ile haftaya başladık.

"Yellen'in konuşması sonrası tahvil ve hissenin birlikte yükseldiği bir piyasa ile devam ediyoruz.

"Piyasalar büyümenin güçlenmesine rağmen enflasyonun yükselmediği Goldilocks senaryosuna geri dönüyor.

"Küresel risk iştahına duyarlı Türkiye varlıklarının dünya piyasalarındaki iyimser rüzgarları arkasına alarak kısa vadede yükselmeye devam etmesini bekliyoruz.

"Piyasalar Goldlocks senaryosunu fiyatlamaya devam ederlerse önümüzdeki haftalarda Borsa İstanbul'un 105.000 – 110.000 bandına yükseldiğini görebiliriz." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Borsa İstanbul Merkez Bankası Fed Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title