Haberler

Borsa İstanbul, İddiaları Yalanladı

Güncelleme:

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, medyada yer alan iddiaların aksine Borsa Genel Müdürü de dâhil olmak üzere, hiçbir personele maaş dışında herhangi bir suretle kira yardımı ödenmesinin söz konusu olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, yurtdışındaki harcırahlarla ilgili olarak da şu ifadeler kullanıldı:

HARCIRAHLAR DÜŞTÜ

"İddiaların aksine, Borsamızın en üst düzey yöneticisi olarak İbrahim Turhan’ın 2012 yılı boyunca yaptığı yurt dışı seyahatlerin toplamında kendisine ödenen harcırahlar toplamı 34 bin lira, 2013 yılında ise söz konusu rakam 39 bin liradır. Başkanımızın yurt dışında geçirdiği toplam gün sayısı, 2012 yılında yaptığı 20 seyahatte 68 takvim günü, 2013 yılında yaptığı 19 seyahatte ise 76 takvim günüdür. Dahası, 2013 yılı sonunda yine İbrahim Turhan’ın talimatıyla yurt içi harcırahlar tamamen iptal edilmiş, yurt dışı harcırahlar da yüzde 37 oranında düşürülmüştür."

PERSONEL ARTTI, GİDERLER DÜŞTÜ

Açıklamada personel maliyetindeki artış iddiaları ile ilgili olarak da "personel sayısındaki yüzde 28 artışa rağmen personel harcamaları bir önceki yıla göre yüzde 1 oranında azalmıştır. Kişi başına faaliyet kârımız da son iki yılda yüzde 17 oranında artış göstermiştir" denildi.

"KÂRLILIK ARTTI"

Açıklamada Borsa İstanbul'un kârlılığının düştüğü yöNündeki iddialar da şu şekilde yanıtlandı:

"2011 yılında 46.8 milyon TL olan faaliyet kârımızın 2012 yılında 57,7 milyon TL, 2013 yılında 78,0 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca net kârımız 2011-2013 döneminde 61,1 milyon TL’den 80,1 milyon TL seviyesine yükselmiş olup, bu rakamın 2014 yılı sonu itibariyle 96,9 milyon TL olarak gerçekleşmesi beklenmektedir. 

Böylece net kârımızın üç yıllık birikimli artış oranı yaklaşık yüzde 59 olacaktır."

HİZMET ALIMLARI SINIRLI

Ayrıca açıklamada Borsa İstanbul'un dışarıdan hizmet alımları (outsourcing) konusunda da "Yönetimimiz de yeri geldiğinde ve gerekli görüldüğünde bu yöntemden yararlanmayı kuşkusuz değerlendirebilecektir. Bununla beraber, Borsamızda şu an itibarıyla personel servisleri, temizlik ve bahçe bakımı dışında “outsource” edilmiş herhangi bir hizmet bulunmamaktadır" denildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Turhan Borsa İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title