Haberler

Borsa İstanbul Başkanı Turhan: Borsada Günlük İşlem Hacmi 1.8 Milyar Dolar

Borsa İstanbul (BİST) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, borsada günlük işlem hacminin 1 Borsa İstanbul (BİST) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, borsada günlük işlem hacminin 1.8 milyar dolar olduğunu ve işlem gören şirketlerin piyasa...

Borsa İstanbul (BİST) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, borsada günlük işlem hacminin 1 Borsa İstanbul (BİST) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, borsada günlük işlem hacminin 1.8 milyar dolar olduğunu ve işlem gören şirketlerin piyasa değerinin 320 milyar doları bulduğunu söyledi.

Turhan, Dünya Elmas Borsaları Birliği Başkanlar Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de kriz dönemi de dahil olmak üzere hiçbir zaman yabancı sermayeye kısıtlama, ek vergi getirme ya da yerli ile yabancı sermaye arasında farkıl muamale girişimi yapılmadığını söyledi. Küresel ve Türk yatırıcılar arasında bir ayrım yapılmadığını dile getiren Turhan, bütün koşulların, mevzuat kuralları yerine getirildiği sürece aynı tutulduğunu kaydetti. Türkiye'nin Maastricht kriterlerinden öte bir performans gösterdiğini dile getiren Turhan, Euro Bölgesi'ndeki ülkelerin ise 2008 yılından beri bu kriterleri yerine getiremediğini kaydetti.

-"BÜTÇE AÇIĞI YÜZDE 2'NİN ALTINDA"-

Turhan, Türkiye'de bütçe açığının şu anda yüzde 2'nin altında olduğuna işaret ederek, "Bu durum, ekonomik performansın neden bu kadar iyi olduğunu açıklıyor" dedi. Enflasyonda ise hafif bir artış olduğunu, Merkez Bankası'nın yüzde 5 düşürmeyi hedeflediğini söyleyen Turhan, Merkez Bankası'nın da dünyanın en iyileri arasında olduğunu söyledi.

-"TL EN AZ VOLATİLİTE SERGİLEYEN PARA BİRİMİ"-

Türk Lirası'nın değerine de değinen Turhan, "TL, gelişmekte olan ülkeler arasında, şu anda en az volatilite sergileyen para birimi" dedi. Faiz oranlarının da düştüğüne işaret eden Turhan, "Bu ülkede yıllık faiz oranı yüzde 100 civarındaydı. Şu anda borçlanma maliyeti yüzde 6. ve beş yıla kadar da vade var. Vadede 10 yılın üzerine çıkmak isterseniz yüzde 7- 7.2 civarında. Ortalama borç vadesi hükümet için yüzde 5 ve üzerinde" dedi.

-"SON DERECE KARLI BİR BANKACILIK ENDÜSTRİSİ SÖZ KONUSU"-

Bankaların GSYH bakıldığında, bu oranın yüzde 100'e ulaştığını belirten Turhan, sermaye yeterlilik rasyosunun yüzde 16 civarında olduğunu ve karlık karlılığının yüzde 15'de seyrettiğine açıklayarak, "Son derece karlı bir bankacılık endüstrisi söz konusu" dedi. Borsa İstanbul'un performansından da bahseden Turhan, borsada pay piyasasında günlük işlem hacminin 1.8 milyar dolar olduğunu açıklayarak, "Yıllık 2 trilyon dolar işlem hacmi var. Pay piyasasında işlem gören şirketlerin piyasa değeri 320 milyar dolar" dedi. Borsa İstanbul'un dünyanın en gelişmiş pazarı olma yönünde ilerlediğini söyleyen Turhan, borsanın yeni işbirliklerinden de bahsederek, "Yeni stratejik ortağımız, dünyada en gelişmiş küresel borsalardan biri olacak. Bunu da duyuracağız" dedi. - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Borsa İstanbul İbrahim Turhan Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title