Haberler

Borsa İstanbul Başkanı Turhan Açıklaması

"Borsamızın stratejik planı üzerinde çalışıyoruz."

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Borsa İstanbul'un stratejik planı üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Bunun tamamlanmasıyla özellikle elektronik belge yönetiminin devreye alınmasından sonra bütün süreçlerde kurumsal yönetişimin gereklerini yerine getirme noktasında adım atacağız" dedi.

Turhan, Borsa İstanbul ve Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Gelişen Ekonomilerde Şirketlerde ve Sermaye Piyasalarında Kurumsal Yönetim" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Robinson Crusoe gibi bir adada yalnız olunmaması halinde kurumsal yönetişim olarak formülleştirilen ilkelere uyulması gerektiğini belirtti.

Kurumsal yönetimin, şeffaflık, tutarlı bir şekilde yapılanların hesabını verme yükümlüğü, adil bir ilişki kurma ve sorumluluk sahibi bir davranış ilkeleri bulunduğunu ifade eden Turhan, şunları kaydetti:

"İki kişi olduğunuz takdirde bu ilkelere uymak zorundasınız. Eğer bunu yapmazsanız, sürdürülebilir bir ilişki olmaktan çıkar, o ilişki ve ilişkinin olduğu platform zarar görür. Özellikle son 50 yıldan itibaren bakıldığında iş dünyasının temel yapısının değiştiği görülüyor. Karşılıklı güvene dayanması gereken ilişki biçimleri oluştu. Bunların en yaygın gözlemdiği ortam da sermaye piyasalarıdır."

Turhan, kurumsal yönetim ilkelerini hayata geçirirken, pay sahipleri, çalışanlar, tedarikçiler, müşteriler, içinde yaşanılan toplum, bütün canlılar ve ekosistemin düşünülerek uygulanması gerektiğini söyledi.

Bunun uygulanmaması halinde çatışma olacağını aktaran Turhan, "Sürdürülebilir olmaktan çıkar, daha çok kazanıp müreffeh yaşayacakken, bunu yapamaz hale geliriz. Yapamayacak duruma geliriz. Gelecek nesilleri de etkileyecek sonuçlar da ortaya çıkabilir" diye konuştu.

-"Borsamızın stratejik planı üzerinde çalışıyoruz"

Borsa İstanbul'un sürdürülebilir borsalar inisiyatifine destek veren beş borsadan biri olduğunu belirten Turhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir şirket olarak borsamıza da ne kadar yarar sağlayacağının bilincinde olarak kurumsal yönetişim ve sürdürülebilirlik konusunda her türlü girişimi imkanlarımız içinde destekliyoruz. Bu konuda kendimize baktığımızda bir takım eksiklerimizin de farkındayız. Şu anda borsamızın stratejik planı üzerinde çalışıyoruz. Bunun tamamlanmasıyla özellikle elektronik belge yönetiminin devreye alınmasından sonra bütün süreçlerde kurumsal yönetişimin gereklerini yerine getirme noktasında adım atacağız."

Turhan, Türkiye'nin iyi yönetişim noktasında dünyanın önde gelen ülkeleri arasında örnek alınacak bir seviyeye gelmesini diledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Yıldız Teknik Üniversitesi Borsa İstanbul İbrahim Turhan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title