Haberler

Borsa İstanbul&reidin; Uluslararası Gyo Paneli

GYODER Başkanı Aziz Torun: "Türkiye için borsada işlem yapan şirket sayısı çok az. Borsanın oyun yeri olarak görülmesi gibi bir yanlış algı var. Spekülasyonlara fırsat vermeyecek yeni düzenlemelerin olduğunu da görüyoruz"

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, "Türkiye için borsada işlem yapan şirket sayısı çok az. Borsanın oyun yeri olarak görülmesi gibi bir yanlış algı var. Spekülasyonlara fırsat vermeyecek yeni düzenlemelerin olduğunu da görüyoruz" dedi.

Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen Borsa İstanbul&Reidin Uluslararası GYO Paneli'nde konuşan Torun, Türkiye'nin istikrara kavuşması, enflasyonun ve faizlerin düşmesiyle gayrimenkul sektörünün önemli bir ivme kazandığını belirterek, sektördeki kayıt dışının hızla kayıt altına alındığını söyledi.

Torun, "Gelecekte vergi rekortmenleri gayrimenkul sektöründen çıkacak" dediğini hatırlatarak,  gayrimenkul sektörünün bu başarısının diğer sektörlere de örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerinin gayrimenkul sektörünün geleceği açısından önemli ipuçları verdiğini dile getiren Torun, şöyle dedi:

"Turizm demek otel, turistik tesis demek. Ofis demek, yabancı şirketlerin Türkiye'ye gelmesi  demek. İstanbul ve Türkiye'nin bulunduğu lokasyon adeta dünyanın tam ortasında. Dünyanın tam ortasında bir çok ülkeye 4 saatlik uçuş mesafesinde. Aynı zamanda İstanbul'un bir çok şirketin operasyon merkezi olması nedeniyle yeni otel, kongre merkezi gibi alt yapı yatırımlarına  ihtiyacı var. Bütün bu yatırımların ancak GYO 'lar ile yapılacağını düşünüyoruz."

- "Borsanın oyun yeri olarak görülmesi gibi yanlış bir algı var"

Torun,  gelişen ve değişen Türkiye'de yaklaşık 300 milyon doların üzerinde bir  altyapı yatırımının söz konusu olduğunu ifade ederek, GYO'ların bu alt yapı yatırımlarında yer alabilmek için gerekli kaynağı bulmalarının en uygun yolunun halka açılmaktan geçtiğini söyledi.

İslami sermayenin borsayla barışması gerektiğini vurgulayan Torun, " Dünya Bankası ile Borsa İstanbul'nun İslami Finans Araştırma Merkezi kuracak olması  çok önemli bir adım. Bu merkez sayesinde geliştirilecek  düzenlemelerle  İslami sermayenin bugünün gerçeklerine uygun kurallarla borsaya girmesi sağlanmış olur" dedi.

Türkiye'de borsanın büyüklüğünün istenilen seviyede olmadığına dikkati çeken Torun, şöyle konuştu:

"1 trilyonluk bir borsa büyüklüğüne ulaşmamız gerekiyor. Türkiye'nin SPK Başkanımızın defalarca söylediği gibi borsada işlem yapan 1.000 adet şirkete ihtiyacı var. Gelişmekte olan bir Türkiye için borsada işlem yapan şirket sayısı çok az. Bunun nedeni de borsanın bir oyun yeri olarak görülmesi. Böyle yanlış bir algı var. Yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan bir güven sorunu yaşanıyor. Spekülasyonlara fırsat vermeyecek yeni düzenlemelerin olduğunu da görüyoruz."

Torun, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, İslami hassasiyeti olan yatırımcıların da GYO'lara ilgisinin sağlanmasının çok önemli bir unsur olduğunu kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title