Haberler

Borsa Günü Düşüşle Tamamladı

BIST 100 Endeksi, günü yüzde 0,04 oranında düşüşle tamamladı.

BIST 100 Endeksi, günü yüzde 0,04 oranında düşüşle tamamladı.

Borsa İstanbul (BIST) 100 Endeksi, Avrupa borsalarının Paskalya tatili nedeniyle kapalı olduğu işlem gününü yüzde 0,04 oranında değer kaybıyla 73 bin 446 puanda kapattı.

NASDAQ BORSASI'NDA AÇILIŞ GONGU 'BIST' İÇİN ÇALDI

Borsa İstanbul ile Nasdaq OMX stratejik ortaklığı çerçevesinde bugün New York Nasdaq MarketSite'de gong töreni düzenlendi. Törene Borsa İstanbul (BIST) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan ve NASDAQ OMX Grup Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. İbrahim Turhan'ın Nasdaq Borsası'nda açılış gongunu çalmasıyla seans başladı.

Yapılan işbirliği kapsamında Nasdaq OMX BIST'ten yüzde 5 azınlık hissesi alacak ve bu payı istediği taktirde yüzde 7'ye çıkarabilecek. Ayrıca Nasdaq, Borsa İstanbul'dan bazı nakit ödemeler alacak.

BIST 'GENIUM INET TRADING' SİSTEMİNİ KULLANACAK

Nasdaq OMX, Borsa İstanbul'a (BIST) spot pay ve borçlanma aracı piyasaları ile emtia ve enerji türev enstrümanlarının bütünleşik şekilde işlem göreceği 'Genium Inet Trading' sistemini verecek.

'Genium Inet Trading' sistemine 2015 yılı ortasından önce bütün piyasaların geçmesi hedefleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Borsa İstanbul İbrahim Turhan New York Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title