Haberler

Bornova'da Hocalı Katliamı Şehitleri Anıldı

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Hocalı katliamını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Hocalı katliamını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

Azerbaycan'da yaşanan Hocalı katliamının 25. yılında Türkiye ve Azerbaycan halklarının kardeşliğini pekiştirmek için geçen yıl Karacaoğlan Mahallesi'nde hizmete açılan Azerbaycan Dostluk Parkı'nda şehitleri anma töreni düzenlendi.

Parkta bulunan Hocalı Şehitleri Anıtı'na çiçek konulmasının ardından Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'nde panel ve resim sergisi gerçekleştirildi.

Etkinliklere, Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Azerbaycan'ın İstanbul Başkonsolosu Mesim Hacıyev, Azerbaycan Milletvekilleri Ganire Paşayeva ve Aydın Hüseynov ile İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mülazım Pasha da katıldı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, panelde yaptığı konuşmada, 25 yıl önce Hocalı'da yaşananları asla unutmayacaklarını belirterek, "Biz bu acıyı unutmadık ve unutturmayacağız. Geçen yıl Hocalı katliamının unutulmaması için Azerbaycan Dostluk Parkı'mızı açtık. Katledilenler anısına da bir anıt heykel yaptırdık. Bugün de Hocalı şehitlerini bu anıta çiçek bırakarak andık." dedi.

İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mülazım Pasha ise Hocalı'nın bir soykırım olduğunun tanımasını istediklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Olgun Atila Bornova Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

title