Haberler

    Boring Company Bir Hyperloop Tünelini Daha Tamamladı! 2021'de Hizmete Girebilir

    Elon Musk'ın Boring Company adlı şirketi, ABD'nin Las Vegas eyaletinde Hyperloop projesi kapsamında bir tünelin daha kazı işlemlerini tamamladı.

    Elon Musk'ın Boring Company adlı şirketi, ABD'nin Las Vegas eyaletinde Hyperloop projesi kapsamında bir tünelin daha kazı işlemlerini tamamladı. Tünelin Ocak 2021'de Tüketici Elektroniği Fuarı'nda ziyaretçilerin taşınmasında kullanılabileceği belirtiliyor.

    Tüneller Ocak 2021'de Hizmete Açılabilir

    Boring Company bir süredir pek fazla gündeme gelmiyordu ancak şirketin inşa ettiği döngü sisteminin bir parçası olarak Las Vegas Kongre Merkezi'nin altında kazmakta olduğu ikinci tüneli tamamladığı açıklandı.

    Proje kapsamındaki ilk iki tünel Şubat ayında tamamlanmıştı ve The Verge'de yer alan habere göre, işçiler artık sistemin ortasındaki üçüncü bir metro istasyonunun yanında tünellerin her iki ucunda yer üstü yolcu istasyonlarını inşa etmeye başlayacak. Boring Company, Tüketici Elektroniği Fuarı için mekanın bir tarafından diğer tarafına servis yapmak için Kongre Merkezi Döngüsü'nü Ocak 2021'de açmayı umuyor.

    Tüneller, birkaç Tesla aracı ile saatte 4 binden fazla kişiyi taşıma kapasitesine sahip olacak. Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA) Genel Müdürü ve Başkanı Steve Hill, geçtiğimiz günlerde Loop sisteminde Model 3'lerin, Model X'lerin ve Model 3 platformu üzerine inşa edilmiş özel araçların hizmet vereceğini ve bunların 12 ila 16 arasında yolcu taşıyabileceğini söyledi. Ayrıca tünellerin, normalde kampüse 15 dakikalık yürüyüş mesafesini iki dakikadan daha kısa bir yolculuğa çevireceği belirtiliyor.

    İlk Etapta Otonom Araçlar Kullanılmayacak

    Tünellerde insanların taşınmasını sağlayan araçların insan sürücüler tarafından idare edileceği ancak ilerleyen dönemlerde araçların tüneldeki sensörleri takip ederek ilerleyebileceği bildirildi. Steve Hill, "Araçların kendi kendine hareket etmesinin gerçekten güvenli olduğuna kanaat getirdiğimiz zaman, otonom araçlarla hizmet vermeye başlayacağız fakat bunun olması için henüz kesin bir tarih yok." diye konuştu.

    LVCVA tarafından 52.5 milyon dolar yatırım yapılan bu projede, Convention Center Loop (Kongre Merkezi Döngüsü) ücretsiz bir hizmet olarak kullanılabilecek.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Elon Musk Las Vegas Haberler

    Bakmadan Geçme

    2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title