Haberler

Borçka'da Sel Hasara Yol Açtı

Artvin'in Borçka İlçesinde Sağanak Yağış Nedeniyle Derelerin Taşması Sonucu Ev ve Ekili Alanlar ile Borçka-hopa Yolu Üzerinde Bulunan İşyerleri Su Altında Kaldı.

Artvin'in Borçka ilçesinde sağanak yağış nedeniyle derelerin taşması sonucu ev ve ekili alanlar ile Borçka-Hopa yolu üzerinde bulunan işyerleri su altında kaldı.

Borçka ilçesine bağlı Demirciler, Düz Köy ve Çifte Köprü köylerinde dün etkili olan sağanak yağış sonrasında İçkale Deresi'nin debisi yükseldi. Dere sularının taşması sonucu dere kenarlarında bulunan ev ve işyerleri ile ekili alanlar sular altında kalırken, ahırdaki hayvanlar sulara kapıldı. Çifte Köprü köyünde de bazı evlerin alt katları çamur ve sel sularıyla doldu, ahırlarda bulunan hayvanlar dere sularına kapıldı. Hopa yolu üzerindeki belediyenin içme suyu tesislerinde arıza meydana gelirken,

yollarda hasar oluştu. Borçka-Hopa yolu gece bir süre ulaşıma kapandı.

Köylülerden Zikri Toroman, "Ramazanlık kumanyamız, odun, evin eşyaları ve ahırdaki hayvanlarımız dere sularına kapılırken, evimiz de perişan oldu. Gecemiz kabus içinde geçti. Aç kaldık, ne yapacağımızı bilmiyoruz" diyerek yetkililerden ilgi ve yardım istedi.

Reyhan Yıldırım isimli vatandaş da, yaşadığı kabus dolu geceyi gözyaşları içinde anlatarak, yardım edilmesini istedi. İşyerinde bulunan gıda ve kırtasiye malzemelerinin çamurlar arasına karıştığını ifade eden Ziya İskenderoğlu ise, sel felaketinin sürekli yaşanır hale geldiğini ve derenin ıslah edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Borçka çıkışında bulunan Kemal Aydın'a ait çay bahçesi de sel sularından nasibini aldı. İşyerindeki eşyalar yerle bir oldu, ağaçlar devrildi.

İlçe merkezinde çok sayıda ev ve işyeri sel sebebiyle hasar gördü.

(ZA-İRT-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title