Haberler

Bono, Şövalye Unvanını Resmen Almak İçin Gün Sayıyor

Dünyaca Ünlü U2 Grubunun, Müzik Kariyeriyle Olduğu Kadar Yoksulluk ve Salgın Hastalıklarla Mücadelede Yürüttüğü Çalışmalarla da Tanınan Solisti Bono'nun (46), Kendisine Verilen 'Şövalyelik' Unvanını, Yeni Yılın İlk Günlerinde Dublin'de Düzenlenecek Törenle Resmen Alacağı Belirtildi.

Dünyaca ünlü U2 grubunun, müzik kariyeriyle olduğu kadar yoksulluk ve salgın hastalıklarla mücadelede yürüttüğü çalışmalarla da tanınan solisti Bono'nun (46), kendisine verilen ''şövalyelik'' unvanını, yeni yılın ilk günlerinde Dublin'de düzenlenecek törenle resmen alacağı belirtildi.

İngiltere'de yayımlanan Independent gazetesinin internet sitesinde verilen habere göre, ''sesini yalnızca şarkı söylerken değil, gelir dağılımındaki adaletsizlikler, Afrika kıtasının borçlarının silinmesi, bulaşıcı hastalıklarla mücadele konularında da yükselten'' İrlandalı şarkıcı, yeni yılın ilk haftası içinde İngiltere'nin Dublin Büyükelçiliğinde düzenlenecek törenle resmen şövalye olacak.

Yaklaşık 20 yıldır özellikle Afrika kıtasının sorunlarına yönelik dünya çapında kampanyalar yürüten Bono, Afrika kıtası ülkelerinin gelişmiş ülkelere olan borçlarının bir bölümünün karşılıksız olarak silinmesinde oldukça önemli rol oynamıştı.

Ailesiyle birlikte yeni yılı karşılamak için Dublin'deki evinde önceki gün İngiltere Başbakanı Tony Blair imzalı mektupla şövalye olacağını öğrenen Bono, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''gururunun okşandığını'' belirtti.

Blair, Bono'ya yazdığı mektupta, geçen yıl yapılan G-8 zirvesinde ana gündem maddesinin yoksul Afrika'ya yardım olmasında Bono'nun önemli rolü olduğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title