Haberler

Bolulu ´Oturan Boğa´ İçin Peru'dan Geldiler

Bolu 'da, Kızılderili Kültürünü Kendine Yaşam Biçimi Olarak Seçen Emekli Kimya Mühendisi, 'oturan Boğa' Lakaplı Sabahattin Kalaycıoğlu, Peru'dan Gelen Kızılderili Dostlarını Ağırladı. Meydanda Yerel Müzik Aletleri ile Konser Verip, Danslar Eden Kızılderilileri, Bolular İlgiyle İzledi.

Bolu 'da, kızılderili kültürünü kendine yaşam biçimi olarak seçen emekli kimya mühendisi, 'Oturan Boğa' lakaplı Sabahattin Kalaycıoğlu, Peru'dan gelen kızılderili dostlarını ağırladı. Meydanda yerel müzik aletleri ile konser verip, danslar eden kızılderilileri, Bolular ilgiyle izledi.

Kızılderili kültürünü kendine yaşam biçimi olarak seçerek, günlük hayatında kafasına taktığı tüy, kıyafetleri ile ilgi çeken, işlettiği kafesinde kızılderili kültürünü yansıtan Sabahattin Kalaycıoğlu, bir süre önce Facebook'ta, Peru'da yaşayan 3 kişiden oluşan kızılderili müzik grubu Pucoramanta üyeleriyle tanıştı. Sabahattin Kalaycıoğlu, grubun kurucusu Karhu ile arkadaşlığını ilerleterek, onları Bolu'ya davet etti. Sürpriz yapan Pucoramanta grubu üyeleri Karhu, Puca ve Paça, dün gece Sabahattin Kalaycıoğlu'nun kafesine geldi. Kızılderili arkadaşlarını karşısında gören Sabahattin Kalaycıoğlu büyük şaşkınlık yaşadı.

Konserler vererek, 15 liradan sattıkları CD'lerden elde ettikleri gelirle Peru'da yaşayan kimsesiz ve yoksul çocuklara yardım eden grup üyeleri bugün Hükümet Meydanı'nda konser verdi. Yerel kıyafetleri ile vatandaşların önüne çıkan grup üyeleri yerel müzik aletleri ile konser verip, danslar etti.

Karhu, konser sonunda barış çubuğunu yakarak dumanını dinleyicilerin üzerine üfledi. Konseri ilgiyle izleyenler arasında bulunan 71 yaşındaki Ergün Yılmaz, "Ben hayatımda ilk kez kızılderili gördüm. Çok mutlu oldum. Müzikleri çok güzel ve dinlendirici. Bize farklı kültürleri tanıttılar" dedi. Konserin ardından vatandaşlar grup üyeleri ile fotoğraf çektirip, CD'lerden satın aldı.

Sabahattin Kalaycıoğlu, grup üyeleri ile Facebook'ta tanıştığını belirterek, "Geleceklerini söylüyorlardı ama bir gün belirlenmemişti. Sürpriz yaparak dün geldiler. Çok mutlu oldum. Verdikleri konserle Kızılderili kültürünün tanıtılmasını sağladılar. Grup üyeleri konserlerden elde ettikleri gelirle, Peru'da yaşayan kimsesiz ve yoksul çocuklara yardımcı oluyor" dedi.

Grup üyesi Karhu ise "Oturan Boğa ile Facebook'ta tanıştık. Arkadaş olduktan sonra ziyaret edeceğimizi söyledik ve Oturan Boğa için Bolu'ya geldik" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title