Haberler

Bolu ve Zonguldak'ta Uğur Mumcu Anıldı

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu Ölümünün 14'ncü Yıldönümünde Bolu ve Zonguldak'ta Anıldı. Bolu'da, Şiirler Okunup Uğur Mumcu'nun Resminin Önüne Karanfiller Konulurken, Zonguldak'ta İse Yaklaşık 200 Kişi Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı ve Hrant Dink'in Resimleriyle Yürüdü.

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu ölümünün 14'ncü yıldönümünde Bolu ve Zonguldak'ta anıldı. Bolu'da, şiirler okunup Uğur Mumcu'nun resminin önüne karanfiller konulurken, Zonguldak'ta ise yaklaşık 200 kişi Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı ve Hrant Dink'in resimleriyle yürüdü.

Bolu'da Uğur Mumcu Parkı'nda toplananlar şiirlerin okunmasının ardından, Mumcu'nun resminin önüne karanfiller bıraktılar. Atatürkçü Düşünce Derneği Bolu Şubesi Başkanı Tevfik Koç, ''Bugün, Türkiye'nin her zamankinden daha fazla Uğur Mumcu'ya ihtiyacı var. Uğur Mumcu'yu her zamankinden daha büyük bir özlemle anıyoruz'' dedi.

Zonguldak Demokrasi Platformu üyesi 200 kişi, Madenci Anıtı önünde toplanarak Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı ve Hrant Dink'in resimleriye birlikte Zonguldak Valiliği'nin önündeki Atatürk Anıtı'na doğru yürüdüler. Zonguldak Demokrasi Platformu Sözcüsü ve Baro Başkanı Av Erol Mekik, şöyle konuştu:

''70'li yıllardan bu yana, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Kemal Türkler, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı, Mustafa Yücel Özbilgin gibi onlarca aydınımızı katledenler, 19 Ocak'ta kardeşçe, barış içinde bir arada yaşamayı savunan gazeteci-yazar Hrant Dink'i öldürdüler. Türk halkı Hrant Dink'in cenaze töreninde, Türkiye'nin etnik ve mezhepsel bölünmesi için çalışan dış destekli bölücülere, hesapları Lozan'da bozulan emperyalistlere, çağdaşlık ve laiklik düşmanı çevrelere, emek ve demokrasi düşmanlarına, özgürlükçü demokrasi ve birlik beraberlik içinde olduğunu ve yaşam şekillerinin bu olacağını gösteren tabloyu çizmiş ve sergilemiştir.''

Metin FERAH- Aydın ARSLANYILMAZ/ZONGULDAK, BOLU, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title