Haberler

Bolu Valisi Ümit'ten "binaların deprem dayanıklılığını kontrol etme" çağrısı Açıklaması

Güncelleme:

Bolu Valisi Ahmet Ümit, vatandaşlara binalarının deprem dayanıklılığını kontrol etme çağrısında bulunarak, "Bu 'hayat memat' meselesi. Deprem öldürmez ama bina öldürüyor.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, vatandaşlara binalarının deprem dayanıklılığını kontrol etme çağrısında bulunarak, "Bu 'hayat memat' meselesi. Deprem öldürmez ama bina öldürüyor." dedi.

Kentte, Afet ve Acil Durum ( Afad ) Müdürlüğü tarafından "Deprem Haftası" ve "Afet Eğitim Yılı" etkinlikleri kapsamında çalışmalar devam ediyor.

İlde bulunan tüm kurumların yanı sıra köy ve ilçelere de giden AFAD ekipleri, vatandaşlar ile ilgili kurum yetkililerini afete karşı bilgilendiriyor.

Ayrıca AFAD Müdürlüğü yetkililerince Valilik önünde eğitim ve tanıtım stantları kuruldu.

Gün boyunca açık olan standa gelen vatandaşlara broşürler dağıtılarak bilgilendirmeler yapıldı, çocuklara da balon hediye edildi.

Vali Ümit de AFAD standını ziyaret ederek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"Depreme karşı her türlü tedbir alınmalı"

Ümit, gazetecilere, Bolu'nun deprem kuşağında yer aldığını hatırlatarak, bu nedenle daha önce acılar yaşadığını söyledi.

Depreme karşı her türlü tedbirin alınması gerektiğini vurgulayan Ümit, "Fiziki tedbirleri almamız gerekiyor. Onun için İçişleri Bakanlığımız bu sene çok güzel çalışmalara başladı. Bundan sonra devam edecek. Bakanlığımız, 2020 yılını 'Afete Hazırlık Yılı' ilan etmişti. 2021 yılı da 'Afet Eğitim Yılı' olarak ilan edildi. Bu çerçevede eğitimciler, eğitimlere başladı. Yıl sonuna kadar 51 milyon insanımız depreme karşı eğitilecek." diye konuştu.

Ümit, depreme karşı hazırlıklı olmanın önemine değinerek, "Amacımız; deprem olduğu zaman şaşıp kalmak değil, depremden önce hazırlıklı olmak. Deprem olduğunda ne yapabiliriz diye kafamızda bir şablonun oluşmasını, bir yol haritasının çizilmesini hedefliyoruz. Onun için ilimizde de çalışmalarımızı başlattık. Bu sene inşallah deprem eğitimi konusunda çok ciddi faaliyetlerimiz olacak." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların AFAD Müdürlüğü tarafından verilen deprem farkındalık eğitimlerine mutlaka katılmasını isteyen Ümit, "Bu, 'hayat memat' meselesi. Deprem öldürmez ama bina öldürüyor. Bunu kesinlikle söylemek istiyorum; 1999 depreminden önce yapılan binaların sahipleri mutlaka binalarını kontrol ettirsinler. Depreme karşı riskleri varsa tedbirleri alsınlar çünkü devletimiz bunlara her türlü imkanı veriyor. Çürük binalardan mutlaka kurtulmamız lazım. Deprem var olan bir gerçek ve çok vahim bir hadise. Buna karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Deprem Haftası AFAD Bolu Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title