Haberler

Bolu: Orman Genel Müdürü Kahveci, Yangınları Değerlendirdi

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, 2006 yılı içinde bin 600 orman yangını çıktığını ifade etti.

Bolu'nun Mudurnu İlçesi Beyderesi Köyü yakınlarında çıkan orman yangını nedeniyle incelemelerde bulunmak üzere ilçeye gelen Orman Genel Müdürü Kahveci, çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını ifade eden Kahveci, "Çıkış nedenini bilmediğimiz orman yangını rüzgarın da etkisiyle hızlı bir şekilde büyüdü. Beyderesi Köyü'nü tehdit eder duruma geldi. Ancak gece boyunca yapmış olduğumuz yoğun müdahaleler sonucunda yangın kontrol altına alındı. Şu anda yangının herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmesi söz konusu değil" diye konuştu.

Kahveci, yangının çıktığı sahada 4 helikopterin çalışma yaptığını ifade ederek, "Helikopterler bölgede ulaşamadığımız yerlerde nokta atışı yaparak çalışmalarını sürdürüyor. Şu an yangının çıktığı sahada Bolu'dan ve bölge illerden gelen ekipler soğutma çalışması yapmakta. Şu anda yangın tehlikesi büyük çapta geçmiş durumda. Burası yaşlı karaçam ormanı olduğu için kütüklerde zaman zaman dumanlar tütmekte. Soğutma çalışmaları birkaç gün devam edecek. Bu yangında tahminimiz 80 ile 100 hektar arasında bir ormanlık alan yandı. Bu rakam çalışmalar sonucunda yapılan ölçümlerle kesin belirlenecektir" dedi.

Kahveci, bu yıl içinde bin 600 yangının çıktığını, bunlardan sadece bir kısmının gündeme geldiğini dile getirerek, "Maalesef orman olan yerde yangın da oluyor. Bunu önlemek çok zor. Ama önlemlerini alabilirsiniz. Bu yıl bin 600 orman yangını oldu. Dikkatsizlik orman yangınlarının en büyük sebebi. Herkes azami dikkati göstermek zorunda. Özellikle halkımız bu hassas dönemlerde daha dikkatli olsun. Lütfen ateşsiz piknik yapsınlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title