Haberler

Bolu: Maliye Müfettişleri 1. Kurultayı Başladı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AB'ye, Katkıda Bulunmak İçin Gireceklerini Söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, AB'ye, katkıda bulunmak için gireceklerini söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Büyük Abant Otel'de düzenlenen Maliye Müfettişleri 1. Kurultayı'na katıldı. Kurultayda bir konuşma yapan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Avrupa Birliği projesi son 50 yılın en büyük projesidir. AB çağdaşlaşma ve yenileşme projesidir. Bunu hiç kimse reddedemez. Bu projeye herkesin bir katkısı var. Bu proje neticelendiği zaman bu Türk milletinin başardığı en önemli proje olacaktır. Niye böyle konuşuyorum? AB'nin üyesi olmak çok mu önemli? Cumhuriyet'in kurucusu temel ilkelerden bir tanesinin çağdaş medeniyet seviyesini yakalamak, hatta onu geçmek olduğu söylemiştir. Cumhuriyet'in temelinde bir batılılaşma vardır. Bunu hiç unutmamamız lazım. Bugün önemli olan Avrupa Birliği'nin kriterleridir. Bu kriterlerin muhakkak süretle Türkiye'ye getirilmesi, Türkiye'nin bu kriterlerle bütünleşmesi icap ediyor. Herşey bunun altında yatıyor" dedi.

AB'nin mutlaka gelin bize üye olun demediğini ifade eden Bakan Unakıtan, "AB bizi davet edip aman aman gelin demiyor. Biz AB'ye bir katkıda bulunmak için gireceğiz. Onların paralarına muhtaç olduğumuz için gitmiyoruz. Kimsenin parasına ihtiyacımız yok. Bunu herkez böyle bilsin. Yada Türk milleti AB'ye girdikten sonra Avrupa'ya göç edecek gibi bir izlenim yaratılmak isteniyor. Kesinlikle böyle bir amacımız yok. AB'ye tam üye olduğumuz zaman Türkiye'den Avrupa'ya rahatsız edici bir göç olmayacak, hatta onlardan bize daha fazla gelecek" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title