Haberler

Bolu: Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Abant'ta

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Artık Herkesin Düşük Enflasyonla Yaşamaya Alışması Gerektiğini Söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, artık herkesin düşük enflasyonla yaşamaya alışması gerektiğini söyledi.

Büyük Abant Otel'de düzenlenen Maliye Müfettişleri toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Maliye Bakanı Unakıtan, bundan sonra Türkiye'nin enflasyon düşmelerine alışacağını belirterek, "Enflasyonun düşme sürecine girmesi bizi çok sevindiriyor. Enflasyonu düşürmek hükümetimizin en önemli politikalarından bir tanesidir. Fiyat istikrarını sağlamak en büyük görevimizdir. Bu istikrarı sağlamakta görevli olan Merkez Bankası'nı da başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bu hükümetimizin hep birlikte ortaya koyduğu kararlılığı gösteriyor. Türkiye bundan sonra devamlı olarak enflasyonda düşmeleri yaşayacaktır" şeklinde konuştu.

Yıl sonu enflasyon hedeflerinin Merkez Bankası'nın belirlediği hedefin biraz üstünde olacağını ifade eden Bakan Unakıtan, "Yıl sonu hedefleri Merkez Bankası'nın belirlediği hedefin biraz üzerinde olacaktır. Bu rakamın ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Ama düşen bir enflasyonu göreceğimize hepimiz şahit olacağız" dedi.

Seçim öncesi elektrik ve doğalgaza kesin olarak bir zammın yapılmasının söz konusu olmadığına dikkat çeken Unakıtan, "Bu konu da son söz, Başbakan ve Bakanlar Kurulu'nun olacaktır. Her yazılan rapor hemen tatbik edilecek diye bir kanaat verilmesin. Çeşitli devlet kurumlarında bu tür raporlar her zaman yazılabilir. Bunlardan daha önemlisi siyasi iradenin vereceği karardır. Bu konuda çalışan bürokratlarımız çözüm önerilerini getirirler, siyasi irade bunu değerlendirerek çözümü bulur. Çözümsüzlük diye bir şey yoktur. Bunu ilgili bakan arkadaşlarımız kararını verirler" diye konuştu.

ATO Başkanı Sinan Aygün'e "sigara içme" demesinin farklı değerlendirildiğini ifade eden Unakıtan, "Siz olayı farklı değerlendirdiniz ve öyle yazdınız. Sizler değerlendirirken serbestsiniz. Ama sigara içmeyin, sigara sağlığa zararlıdır. Sigara sağlığa zararlı olduğu için böyle dedim" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title