Haberler

Bolu: Gerede'de İsrailli Tartışması

Türk firması E@UİNOX tarafından Türkiye'ye safari turu için getirilen İsrailli turistlerin Bolu'nun Gerede İlçesi'nde konaklaması, Saadet Partisi Gerede teşkilatınca şüpheli bulundu. SP Gerede İlçe Başkanı Uğur Kaya, İsraillerinin Gerede'de konaklamasının ardından kene sayısında artış yaşandığını iddia etti.

Türk firması E@UİNOX tarafından Türkiye'ye safari turu için getirilen İsrailli turistlerin Bolu'nun Gerede İlçesi'nde konaklaması, Saadet Partisi Gerede teşkilatınca şüpheli bulundu. SP Gerede İlçe Başkanı Uğur Kaya, İsraillerinin Gerede'de konaklamasının ardından kene sayısında artış yaşandığını iddia etti.

Gerede'nin Esentepe mevkiinde kurdukları kamp çadırlarında konaklayan İsrailli turist kafilelerinin ziyaretlerini masumane bulmadıklarını dile getiren Saadet Partisi Gerede İlçe Başkanı Uğur Kaya, "Şu ana kadar 2 aydan bu yana rutin olarak 1 haftalık periyotlarla İsrailli heyetler gelmekte. Turist adı altında gelen bu kafilelerin maksadının biz masumane, sadece gezi olmadığı kanatindeyiz ve Gerede halkı olarak bundan rahatsızlık duyuyoruz. Halkın iddiaları, şüpheleri, tereddütleri bize kadar yansımaktadır. Mesire alanlarının tahrip edildiği görülüyor. Buralara bisikletle bile girmek yasakken, bunlar cipleriyle buraya geliyorlar. Ateş yakabilmekteler. Bunlar her salı günü buraya geliyorlar. Dağlarda 40'arlı gruplar halinde geziyorlar. Gerede'den başlayan program, Eskiçağ, Mengen, Amasra, akabinde de Kastamonu'da bitmektedir. Bu bir haftalık program sonunda kafile gitmekte, yerine yeni bir kafile gelmekte ve bu böyle sürüp gitmektedir. Bize gelen iddiaları sıralayacak olursak, bu gelen kişilerin özellikle asker emeklisi veya askerden terhis olan kişiler olduğu belirtilmekte. Bunların askeri eğitim alarak ülkemizdeki stratejik noktaları belirlediği iddiaları vardır. En çok dikkat çeken husus da kene vakalarıdır. Büyüklerimizin anlattığına göre Gerede'de keneler bulunmaktadır. Lakin Gerede'de bulunan keneler 6 bacaklı ve zararsız olan hayvanlardır. Isırdığı zaman sadece sivrisinek ısırığı gibi can yakan, fakat öldürücü etkisi olmayan kenelerdi. Gerede Devlet Hastanesi başhekiminin yaptığı açıklamaya göre hastaneye 3 - 4 kene ısırığı vakası gelmiştir. Isıran keneler öncekiler gibi 6 bacaklı zararsız keneler değil, 8 bacaklı ve zehirli kenelerdir. Bu noktada kenelerin biyolojik bir silah olarak kullanılıp kullanılmadığı konusunda, ilgilileri ve sorumluları incelemeye davet ediyoruz. Bu noktada Gerede'deki kene vakalarındaki artışla ilgili halkımızın bu masumane olmayan gezilerden rahatsızlık duyduğunu teşkilatımız adına belirtmek isteriz" dedi.

Öte yandan İsrailli turistlerin rehberi ve aynı zamanda AKUT üyesi olan Mehmet Durgut ise, iddiaları çok komik bulduğunu dile getirdi. Durgut, "Şu anda Türkiye için büyük bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Ama şu anda İsrail'de olan durumlardan dolayı önümüze çıkan bazı engeller var. Türkiye için güzel işler yapıyoruz, fakat bu engelleri de aşıp bir yerlere gelmek istiyoruz. Şirketimiz böyle büyük bir organizasyonu Türkiye'ye getirdi ve çok güzel bir şekilde yürüyor. Ben İsrailli turistlere rehberlik yapıyorum ve onlarla yakından ilgileniyorum. Türkiye için çok iyi şeyler düşünüyorlar. Ama yaşanan bazı şeyler bizi çok üzüyor. Biz iddialara gülüp geçiyoruz. Bunların Mossad ajanı olduğu ve kene bıraktığı söyleniyor. Zaten biz Türk olarak böyle şeyler yapsalar vize verip ülkemize almayız. Buraya gelen bayanları doğaya karşı yarıştırıyorlar. Buraya gelenler hep kariyeri olan insanlar. İsrail'de bayanlar hep askerlik yapıyorlar. Buraya 70 yaşında bile gelen var. 70 yaşında bir bayan nasıl asker olabilir?" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title