Haberler

Bolu Gelecekte Turizm Kenti Olacak"

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'nun gelecekte turizm kenti olacağını söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine, Bolu'nun çok özel bir yapısının olduğunu söyledi.

"Bolu, genel yapısı itibariyle yüzde 65'i ormanlarla kaplı ve 200 kadar göl ve göleti olan bir yer. Böyle bir yerde belediye başkanı olunca tabiatı ile uyumlu bir şehri ortaya çıkarmanız gerekiyor." diyen Yılmaz, şehrin dünyada yaşanılabilir kentler arasına girmesi gerektiğini ifade etti.

Belediye başkanlığı görevine seçildiği günden bu yana bu hayali ortaya çıkartmaya çalıştığını aktaran Yılmaz, göreve geldiğinde kentte 25 mahallenin olduğunu, mahalle sayısının 43'e çıktığını, yeni köylerin şehre dahil edildiğini, şu anda hayal ettiği şehrin kurulması için çalışmaların tamamını planladıklarını belirtti.

"Altyapı olarak Bolu Türkiye'deki illerle ve dünyanın en gelişmiş illeri ile yarışıyor" diyen Yılmaz, "Tabi ufak tefek yağmur yoğunluğunda Türkiye'deki birçok ilin ne hale geldiğini biliyoruz. Bolu böyle bir sıkıntı yaşamıyor. Allah'a şükür ki adım adım heyecanla arzu ettiğimiz yapıya ulaşıyoruz. Çok mesafe aldık. Yakında model bir şehircilik ortaya çıkartacağız. Amacımız model, özel ve dünyada yaşanabilir en güzel kentlerden birini ortaya çıkartmak." diye konuştu.

Şehrin gelecek planlamasının çok iyi yapıldığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Çünkü tarımsal alanı yüzde 15. Bu alanla tarım şehri olamaz. Bütün bunlara rağmen tarımda da beyaz et ve pembe ette Türkiye'nin üretiminin 3'te birini tek başına karşılayan bir il. Bunu da vurgulamak lazım. Bolu gelecekte turizm kenti olacak. Coğrafyası bunu emrediyor. Spor kenti olacak. Sporun her branşının kamp merkezi olacak. Coğrafyası bunu emrediyor. Sağlık kenti olacak. Çünkü hem merkezde hem ilçelerinde bulunan sıcak su kaynaklarımızla bunu hak ediyor. ve Bolu üniversite kenti olacak. Biz bu hedefi ilk göreve geldiğimizde koymuştuk. Bunların tamamı turizme çıkıyor. Turizm kenti olacak dediğimizde bir yerin turizm kenti olabilmesi için mutlaka havaalanı gerekiyor."

Yılmaz, Bolu'ya 2 havalimanının yapılması yönünde çalışmaların olduğuna işaret ederek, "Bunlardan biri devletin yapacağı şu an Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı'nın içinde bulunan ve eskiden askeri uçakların inip kalktığı havaalanını gelecek için planlıyoruz. Şu an devlet ne zaman isterse bunu yapabilecek durumda. İkinci havaalanı Abant yolu üzerinde model uçakların inip kalkabileceği sportif amaçlı uçakların inip kalkabileceği bir havaalanı." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title