Haberler

Bolu Dev Köroğlu Heykeli Tamamlandı

Bolu Belediyesi tarafından Alpagut Mahallesi'nde planlanan Uluslararası Köroğlu Parkı'nın ilk etabı olan kaide binası ve Köroğlu heykelinin açılışı uluslararası çapta yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bolu Belediyesi tarafından Alpagut Mahallesi'nde planlanan Uluslararası Köroğlu Parkı'nın ilk etabı olan kaide binası ve Köroğlu heykelinin açılışı uluslararası çapta yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yapımına 2017 yılında başlanan ve 70 metre yüksekliği ile dünyanın en uzun heykelleri arasında gösterilen Köroğlu heykeli ve kaide binası, Türk dünyasından birçok misafirin de katılımıyla açıldı. Heykelin bulunduğu alanda gerçekleştirilen açılışa Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Mustafa Alişarlı, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Azerbaycan, Türkmenistan ve Kazakistan Büyükelçileri, Köroğlu heykelini yapan heykeltıraş Murat Mansurov, daire müdürleri, Türk dünyasından birçok misafir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesi protokol üyeleri tarafından baharı simgeleyen dev nevruz ateşi yakılarak örste çekiç dövüldü.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu ile Türk dünyasının kucaklaşması için TÜRKSOY ve UNESCO Türkiye Temsilciliğiyle beraber çok yoğun bir çalışma neticesinde, uluslararası heyetin önderliğinde yaptığımız yarışmada kazanan heykelin yapımı ve yerleştirilmesi bitti. İnşallah önümüzdeki süreçte bu büyük parkın da açılışını da gerçekleştireceğiz. Bolu en yüksek yerinde çok önemli anıt bir heykel, aynı zamanda bir sanat eseri olarak Bolu'ya katkı yapılmış oldu. Nevruzla beraber açılışı yapmış olmak Türk dünyasında önemli bir gelişme. Nevruz denilince Türk dünyasının baharı, bayramı. Bu bayramla ilgili nasıl Köroğlu ile Bolu'nun bir bağı varsa, Nevruz olarak da Seben'deki Nevruz Tepesi Türk dünyasında tek Nevruz Tepesi olarak anılıyor. Bunlarla beraber Bolu markalaşacak. Bolu turizm, spor, sağlık, üniversite kenti olacak. Bolu daha kendini daha da iyi anlatabilmiş olacak. dedi.

Konuşmaların ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'a ve heykeltıraş Murat Mansurov'a Azerbaycan Ressamlar Akademisi tarafından akademinin en büyük madalyası olan Ulu Vatan Madalyası verildi. Daha sonra kurdele kesilerek kaide binası içerinde yer alan ve Köroğlu resimlerinden oluşan resim sergisi gezildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title