Haberler

Bolu'daki Tünel Çalışmalarında Yeni Su Kaynakları Bulundu

Bolu Belediyesi tarafından ilin içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla kazı çalışmaları yapılan Karadere Tüneli'nde, saniyede 55 litre su akışını sağlayan çok sayıda kaynak bulundu.

Bolu Belediyesi tarafından ilin içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla kazı çalışmaları yapılan Karadere Tüneli'nde, saniyede 55 litre su akışını sağlayan çok sayıda kaynak bulundu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kente yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve saniyede 143 litre kaynak su akışıyla şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayacak Karadere mevkisinde yürütülen çalışmaları inceledi.

Karadere sularının Bolu'ya aktarılması için yapımına başlanan ve uzunluğu 3 bin 624 metre olan tüneldeki çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Yılmaz, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Saniyede 55 litre su akışı sağlanıyor"

Yılmaz, Karadere Tüneli'nin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu tünel tamamlandığında Bolu, içme suyunun tamamını karşılayacak suya kavuşmuş olacak. Aynı zamanda doğal yollarla arıtma tesisine gideceği için ilk yapımdan sonra masraf etmeyeceğiz. Bedava bir su haline dönüşecek." ifadelerini kullandı.

Tünel bölgesinde bir de baraj yapımının planlandığını anımsatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yine bölgede yapımı planlanan Çele Barajı da tek başına kentin içme suyunu karşılayacak durumda. Bu ikisi de devreye girdiğinde 2 Bolu'ya yetecek suyu elde etmiş oluyoruz. Gölköy Barajı'ndaki suları da buna katarsak bir milyon nüfusa yetecek kadar suyu elde etmiş olacağız. Nüfusu hiçbir zaman 350 bini geçemeyecek olan Bolu'da, belediye olarak bir milyon nüfusa yetecek su ihtiyacını gelecek için çözmüş durumdayız."

Yılmaz, tünel çalışmalarının devam ettiği esnada yeni kaynak suları da bulduklarını anlatarak, "Şu an saniyede 55 litrelik su, tünelden ilave olarak bize beleşten gelen su oluyor. Bunlar bizim açımızdan nimet." diye konuştu.

"Hem su hem ulaşım tüneli olacak"

"Bolu halkının çeşmelerinden önümüzdeki yıldan itibaren kaynak suyu aktığını görmek bizim hayalimiz." diyen Yılmaz, şu anda tünelin 2 bin 53 metresinin bittiğini, önümüzdeki hafta 2 bin 71 metre hedefine ulaşacaklarını, yıl sonunda ise tamamlanacağını bildirdi.

Karadere Tüneli'nin başka amaçlar için kullanılması yönünde de düşünceye sahip olduklarını anlatan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu tünel bittikten sonra ulaşım konusunda da bu tünelin kullanılması düşüncesindeyim. Eğer tüneli ulaşımda kullanırsak Bolu-Yığılca yolunu 16 kilometre azaltmış oluyoruz. Belki iki araç yan yana geçemeyebilir. Ama her 200 metrede bir saklanma ceplerimiz var. Bu cepler kullanılarak ulaşımı sağlayabiliriz diye düşünüyorum. İnşallah bunu da sağlayabilirsek bu tünel hem su getirme tüneli olacak hem de ulaşımda kullanılacak."

Kaynak: AA / Güncel

Alaaddin Yılmaz Karadere Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title