Haberler

Bolu'daki Cinayet Davası

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi, nisan ayında Mudurnu ilçesinde bir kişinin yol kenarında ölü bulunmasına ilişkin tutuklanan 3 kişi hakkında yetkisizlik kararı verdi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi, nisan ayında Mudurnu ilçesinde bir kişinin yol kenarında ölü bulunmasına ilişkin tutuklanan 3 kişi hakkında yetkisizlik kararı verdi.

Mudurnu-Akyazı karayolunda, yol kenarında ölü bulunan Refik Gülmez'in (55) cinayet zanlıları Meliha Gülmez, Niyazi Derleme ile Refik Demirtürk'ün yargılanmasına başlandı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar, Gülmez, Derleme ve Demirtürk ile avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından söz verilen cumhuriyet savcısı, sanık Refik Demirtürk'ün ifadesinde olayın Akyazı ilçesinde olduğunu, Refik Gülmez'i öldürdükten sonra Taşkesti ilçesine getirdiğini söylemesi, maktulün kaybolduğu cep telefonundan en son Sakarya'nın Akyazı ilçesinden sinyal alınması ve sanıkların üçünün de Akyazı'da ikamet etmesi ve burada tutuklanması nedenleri ile dosya hakkında yetkisizlik kararı verilerek, Sakarya'da bulunan bir ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep etti.

Cumhuriyet savcısından sonra söz alan sanıkların avukatları da mütalaaya katıldıklarını belirterek, davanın Sakarya'da görülmesi gerektiğini söylediler.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosya ile ilgili olarak Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nin yetkisiz olduğuna karar vererek, dosyayı Sakarya Ağır Ceza Mahkemesine gönderdiklerini açıkladı.

- Olay

Mudurnu-Akyazı yolu Ilıca köyü yakınlarında, 28 Mart'ta yol kenarında bir erkek cesedi bulunmuş, incelemede, tabancayla öldürülen kişinin 55 yaşındaki Refik Gülmez olduğu belirlenmişti. Olayla ilgili olarak aralarında Gülmez'in eşi Meliha Gülmez'in de bulunduğu 3 kişi tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title