Haberler

Bolu Dağı'nda Kar Ulaşımı Yavaşlattı

TEM ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde etkili olan kar yağışı ulaşımı yavaşlattı.

Bolu'da dün başlayan kar yağışı sabah etkisini artırarak devam etti. Yüksek bölgelerde kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı. Kent merkezi de beyaz örtüyle kaplandı. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışması yaptı. Kar yağışı nedeniyle eğitime bugün 1 günlüğüne ara verilen Gerede ilçesinde 15 köy yolu ulaşıma kapandı. Pazarköy İlkokulu ve Ortaokulu'nda taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için de okul bugün tatil edildi.

BOLU DAĞI

Kar, şehirlerarası yollarda da ulaşımı olumsuz etkiledi. TEM ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde kar nedeniyle ulaşım yavaşladı. Karayolları ekiplerinin yoğun kar temizleme ve tuzlama çalışması sonucu ulaşımda aksama yaşanmadı. Ancak TEM'in Ankara yönünde Kaynaşlı ve Abant gişeleri arasında üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle ulaşım yer yer tek, yer yer 2 şeritten sağlanınca sıkışma oldu. Bolu Dağı Tüneli'ni de kapsayan bu bölgede zaman zaman uzun araç konvoyları oluştu.

Kar kalınlığının 15 santime ulaştığı 900 rakımlı Bolu Dağı'nda trafik ekipleri de önlemlerini artırdı. Sürücüler kar yağışı ve buzlanmaya karşı yavaş gitmeleri konusunda uyarıldı. - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gerede Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title