Haberler

Bolu'da Yıl Sonu Sergisi

Bolu'da kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler, yıl sonu sergisinde sergilendi.

Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa açılan Bolu Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının yıl sonu sergisi, Kültür Park ve Yeraltı Katlı Otoparkı'n üzerinde düzenlenen törenle açıldı.

Törende konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, "Bugün Halk Eğitim Merkezimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği halinde çalışan belediyemizin eğitim merkezinin düzenlemiş olduğu kurslarda kursiyerlerimizin ürettiği, göz nuru döktüğü eserlerinin sergilenme zamanı. Düzenlenen 157 kursta 3 bin 900 kursiyer eğitim görmüş. İl genelinde halk eğitim merkezi kursları ile birlikte bin 300 kursta 22 bin kursiyerimiz eğitim öğretim yılında kursa gitti. Bu çok sevindirici bir rakam." ifadelerini kullandı.

"Bu kurslar, sadece boş vakit değerlendirme alanı değil, insanlarımızın yaşama dair, sevinçlerini, beklentilerini somut eserler ortaya koyarak gösterdikleri kurslardır bu kurslar." diyen Vali Baruş, "Boş vakit geçirmek, insana hem yaşam sevincini kaybettiriyor, hem de dünyaya karamsar bakmasına neden oluyor. Özellikle bayanlarımızın bu kurslara devam etmesi çok anlamlı. Çünkü biliyoruz ki onların hayal dünyası, erkeklerinkinden çok daha zengin. Bunu ortaya koymuş oldukları eserlerde de bariz bir şekilde görüyoruz." şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, şehir hayatında insanlar karşı komşularını bile bilmezken, bayanların burada bir araya geldiğini, bir şeyler üretiğini, yeni dostluklar kurduğunu, rehabilite olduklarını, aynı zamanda da günler yaptıklarını kaydetti.

Başkan Yılmaz, "Dolayısıyla öğretmenle birlikte eğer iyi bir kaynaşma sağlandıysa ki öğretmenlerimizi de kutluyoruz, onların bu kaynaşmayı sağladıklarını görüyoruz. Dolayısıyla müthiş bir rehabilitasyon merkezi ve boş zamanları değerlendirme merkezleri buralar. Öğretmenlerin değerlendirilmesi konusunda belki yeterli duyarlığa sahip olamadığımızı ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele keserek serginin açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, sergiyi gezdi.

Törene, Vali Baruş'un eşi Nagihan Baruş, Belediye Başkanı Yılmaz'ın eşi Güler Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, kurs hocaları, kursiyerler ve aileleri, vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Milli Eğitim Müdürlüğü Alaaddin Yılmaz Aydın Bolu Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title