Haberler

Bolu'da Yerel Yönetimler

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Geçen Yıl Yapılan Çalışmalar Sonrasında 310 Bin Metrekarelik Yeşil Alan Oluşturduklarını Söyledi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, geçen yıl yapılan çalışmalar sonrasında 310 bin metrekarelik yeşil alan oluşturduklarını söyledi.

Bolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından 2006 yılında yapılan çalışmaların basın mensuplarına tanıtılmasına yönelik düzenlenen toplantı, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Fikret Özsarıkamış, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli ve basın mensuplarının katılımıyla, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeline gösterdikleri başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Göreve geldikleri ilk yıl Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün bütçesinin 100 Milyar lira olduğunu ve bu paranın da Bolu Belediyesi için ciddi bir rakam olduğunu söyleyen Yılmaz, "Şu an parasal bir engelimiz yok. Yeter ki turizm kenti olacak Bolu'yu cennet gibi yapalım. Önümüzdeki bütçe, önü açık bir bütçedir. Biz, belediyecilik tarihinden bugüne kadar dikilen ağaç kadar ağaç diktik. Bunun da herkes tarafından bilinmesini istiyorum. Bolu Belediyecilik tarihi ile yarıştığımızı ifade ediyorum. Aynı hedefimizi park konusunda da yapacağız. Bu sözlerimi söylerken, bu çalışmaları yürüten ekibime ve Bolu Belediyesi'nin rahat imkanlarına güvenerek söylüyorum. Bolu deyince her tarafı ormanlarla kaplı bir alan ama içerisine girdiğimizde aynı güzelliği yakalayamamışız. Bizim yaptığımız çalışmalar sonrasında Bolu'nun içi de dışı gibi yeşillenecek. 2006 yılında 310 bin metrekarelik yeşil alanda dikim, bakım, sulama, biçme ve düzenleme çalışması yapıldı" dedi.

Bundan sonra yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında özellikli ağaçlar kullanılacağını da belirten Başkan Yılmaz, "Bundan sonra dikeceğimiz ağaçlar özelliği olan ağaçlar olacak. Dün ne haldeydik, bu gün ne haldeyiz. Bu farkı sizler de görüp yaşayacaksınız. Bu toplantıların bir amacı da hem basınımızı doğru bilgilendirmek ve buradan halkımıza doğru bilgilerin akışını sağlamak, hem de yapılan yorumların, eleştirilerin doğru bilgiler üzerinden yapılmasını sağlamak. Biz doğru bilgileri verelim, herkes bildiği gibi yorumlasın. Biz yapılan yorumlara karışmayız ve kızmayız, ders almaya bakarız. Herkese hoşgörüyle bakıyoruz" diye konuştu.

(BV-AK)

18.03.2007 16:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title